play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Uspješan padobranski miting u Varaždinu

Nakon gotovo tri godine na varaždinskom aerodromu je ponovo održana atraktivna priredba. Na velikom padobranskom mitingu nastupilo je više od stotinu padobranaca iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Francuske koji su uživali u atraktivnim skokovima s 4 tisuće metara.

Organizatori ove atraktivne priredbe na varaždinskom nebu bili su Grad Varaždin, tvrtka Parkovi, Aeroklub Varaždin i padobranski klub Skydive Croatia, koji su padobrancima na varaždinskom aerodromu osigurali idealne uvjete.

-Ukazala nam se prigoda da ovoga vikenda Varaždin bude padobransko središte ne samo Hrvatske već i šire regije. Imamo idealne uvjete za skokove, raspoloženje je bilo odlično, a naš se klub i ovom prigodom iskazao kao odličan domaćin padobrancima iz cijele Hrvatske, ali i onima koji su u Varaždin stigli iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije pa čak i iz Francuske. Ovom priredbom nastojimo oživjeti dugu i bogatu tradiciju padobranstva u Varaždinu. Naš je klub od pedesetih godina prošloga stoljeća školovao više od 1.500 padobranaca i padobranki, među kojima su bili i državni prvaci i rekorderi. Padobranski sport je nažalost, gotovo potpuno zamro osamdesetih godina, no sada imamo prigodu da zajedno s članovima Padobranskog kluba Apollo na našem aerodromu ponovo oživimo ovaj atraktivni sport – naglasio je Josip Novak, predsjednik Aerokluba Varaždin.

Samo prvoga dana ove atraktivne priredbe na kojoj je nastupilo tridesetak padobranaca iz padobranskih klubova a izvedeno je i više od 80 skokova u tandemu, što svjedoči  o velikom zanimanju padobranaca, ali i publike koja je na varaždinskom aerodromu promatrala atraktivne skokove s 4 tisuće metara.

-Drago mi je da smo ovdje i da smo zajedno s kolegama iz Aerokluba Varaždin i Padobranskog kluba Apollo uspjeli pokrenuti ovaj program, za koji se nadamo da će prijeći u tradiciju. Izuzetno smo zadovoljni organizacijom na varaždinskom aerodromu i odazivom padobranaca, a posebno onih koji su odlučili skakati u tandemu. Riječ je o ljudima koji su s našim instruktorima skakali u tandemu, a koji nisu imali nikakvo iskustvo u padobranstvu. Zato ćemo ovaj padobranski miting ponovo organizirati u Varaždinu 15. i 16. svibnja, a planiramo da takav program ove godine u Varaždinu ponudimo svaki mjesec – najavio je Angelo Vuletić, predsjednik Padobranskog kluba Skydive Croatia.

Atraktivni padobranski program sigurno će pridonijeti popularizaciji padobranskog sporta, ali i oživljavanju varaždinskog aerodroma.

-Grad Varaždin je ponovo vratio kontrolu nad varaždinskim aerodromom i zajedno s tvrtkom Parkovi pokreće niz aktivnosti na aerodromu. Već sljedećeg tjedna započet ćemo sanaciju aerodromske piste i stajanke, uređenje krovišta aerodromske zgrade, kako bi naš aerodrom što prije ponovo bio u punoj funkciji – naglasio je Zlatan Avar, dogradonačelnik Varaždina.

Značaj varaždinskog aerodroma za ovdašnje gospodarstvo i turistički razvoj istaknula je i saborska zastupnica Natalija Martinčević.

-Varaždinski aerodrom ima ogroman potencijal ne samo za Varaždin i našu županiju, nego i za cijelu našu regiju. Stoga aerodrom nakon niza godina svakako treba što prije staviti u funkciju. Današnji padobranski miting je prekrasno događanje, koje je Varaždinska županija i financijski podržala, u nastojanju da varaždinski aerodrom ponovo oživi – rekla je Natalija Martinčević.

Važnost ovakvih atraktivnih priredbi za varaždinski aerodrom istaknuo je Alen Runac, direktor tvrtke Parkovi.

-Izuzetno sam zadovoljan što smo organizacijom ove padobranske priredbe započeli niz aktivnosti kojima ćemo varaždinskom aerodromu omogućiti normalno funkcioniranje. Uz radove na uređenju piste i stajanke te uređenje aerodromske zgrade nastojimo što prije ishoditi i sve potrebne dozvole za njegov rad – naglasio je Alen Runac.

Padobranski miting u Varaždinu bit će održan i u nedjelju, već od 10 sati, a svi zaljubljenici u padobranstvo moći će ponovo uživati u padobranskim skokovima već sredinom svibnja.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Atraktivni bolidi opet stižu u Novi Marof 

  Varaždinska županija i Grad Novi Marof su drugu godinu zaredom domaćini sportsko-edukativnog događanja „Rimac Group Formula Student Alpe Adria 2022“, koje će biti održano od 23. do 28. kolovoza na karting stazi „St Rauš“ u Novom Marofu. Riječ je o petom izdanju događanja u Hrvatskoj, najmasovnijem dosad, koje je ove godine prvi put postalo službeni događaj projekta „Formula Student“. Sudjelovat će 50 timova studenata s tri kontinenta koji će predstaviti […]

  today17/08/2022