play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Uskoro sanacija prometnice D35 u općini Vidovec

Prometna sigurnost na području općine Vidovec i buduće investicije na državnoj cesti D 35 bile su teme konferencije za medije o kojima su govorili saborski zastupnik Anđelko Stričak, rukovoditelj poslovne jedinice Hrvatskih cesta Varaždin Davor Bobičanec i općinski načelnik Bruno Hranić. „Imamo izuzetnu dobru suradnju sa Hrvatskim cestama, a saborski zastupnik Stričak puno nam je pomogao u investicijama koje se rade u našoj Općini. Prije svega tu je Aglomeracija, projekt vrijedan 55 milijuna kuna, a posebno me veseli što smo postigli visoki nivo sigurnosti sudionika u prometu na državnoj cesti D 35. Zahvaljujući Hrvatskim cestama postavljen je semafor u blizini Područne škole u Nedeljancu, gdje su se na žalost događale i prometne nesreće, postavljeni su semafori kod Osnovne škole u Vidovcu te osvijetljeni pješački prijelazi. Kako je jedan dio kanalizacijskog sustava završen slijedi sanacija tog dijela prometnice, rekao je načelnik Bruno Hranić i najavio  projekt izgradnje nogostupa na državnoj cesti D35, koji će uz biciklističku stazu još više povećati sigurnost prometa i pješaka.

Saborski zastupnik Anđelko Stričak, osvrnuo se i na poteškoće koje su izazvali radovi na prometnicama radi Aglomeracije. „Svjedoci smo da unazad godinu dana kako obilazimo terene upravo zbog radova na Aglomeraciji, dolazi do nekih poteškoća. U tijeku samih izvođenja radova dolazilo je do određenih nespretnosti kod samih izvođača radova jer nisu vodili brigu na koji način odrađuju te radove što je izazvalo negodovanje naših građana tako da smo prije godinu i pol dana imali i prosvjede na nekim dionicama. Tome sad dolazi kraj. U sljedećih mjesec dana kada govorimo o Općini Vidovec državna cesta će biti presvučena novim kolničkim asfaltom i tim jednim činom završit ćemo dio priče oko izgradnje Aglomeracije na državnoj cesti u Vidovcu, rekao je Stričak i dodao“ Međutim, kada govorimo o Općini Vidovec, nikad ni u jednom mandatu jednog načelnika nije bilo toliko investicija kao sada u ovom mandatu načelnika Hranića i njegovog tima; od izgradnje Aglomeracije, uređenja cesta, izgradnje novog dječjeg vrtića, etno kuće u Domitrovcu. Uglavnom ovaj mandat je načelnik Hranić sa suradnicima proveo u projektima, a projekti su bitni zbog kvalitete života naših građana“, rekao je Stričak.

Rukovoditelj poslovne jedinice Hrvatskih cesta Varaždin Davor Bobičanec objasnio je tijek radova na državnoj cesti D 35. „Hrvatske ceste će kompletno obnoviti cestu D35 u sklopu Aglomeracije. Cesta će se presvući novim habajućim slojem u kompletnoj širini od rubnika do rubnika i sa biciklističkim stazama, od Gojanca do kraja Vidovca, odnosno po cijelu općinu Vidovec i sve do naselja Maruševec. Radovi na sanaciji trebali bi započeti 15 travnja, nakon Zimske službe i radilo bi se po fazama, dakle kilometar i pol što je i sada spremno, a ostalo nakon što će dogovoreni izvođač i naručitelj radova tvrtka „Varkom“ završavati radove, tako da se na neki način amortiziraju svi ti radovi i da se što veća sigurnost postigne u prometu tijekom tih radova, rekao je rukovoditelj poslovne jedinice Hrvatskih cesta Varaždin Davor Bobičanec i zamolio mještane na još malo na strpljenja. Spomenuo je kako Hrvatske ceste rade na izradi projektne dokumentacije za rekonstrukciju raskrižja i izgradnju rotora nakon bezinske crpke za buduću Industrijsku zonu u Vidovcu.

Spomenimo još kako je saborski zastupnik Anđelko Stričak na konferenciji za novinare u Nedeljancu govorio i o brzoj cesti Varaždin – Ivanec – Lepoglava. „ Za sada su izrađene sve studije, ishođena je lokacijska dozvola i sada se radi na ishođenju građevinske dozvole. Izgradnja je predviđena u četiri etape i toplo se nadamo da će do kraja ove godine Hrvatske ceste ishoditi građevinsku dozvolu za prvi dio prometnice koja ide između Varaždina i Cerja Tužnog i da bi već iduće godine mogli početi sa izgradnjom tog dijela. Taj dio radova stajao bi oko 100 milijuna kuna“, rekao je saborski zastupnik Anđelko Stričak.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%