play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Uršuline zvjezdice – županijske zborske prvakinje

U Velikoj koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu održana je 23. smotra glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije koja je ove godine okupila veliki broj učenika nižih i viših razreda osnovnih škola.

Da djeca, nakon razdoblja u kojem je glavnu ulogu odigrala i korona, ponovno otkrivaju svijet glazbe i počinju sa zborskim pjevanjem – potvrdio je tajnik Smotre Stjepan Levanić.

– Na ovogodišnju Smotru prijavilo se 11 zborova i jedan tamburaški orkestar. Imamo preko 330 sudionika. Raduje nas činjenica što djeca opet pjevaju, obzirom da smo prijašnjih godina u natjecateljskom dijelu imali malo zborova. Ove godine se u natjecateljskom dijelu prijavilo čak 7 zborova u A kategoriji i 2 zbora u B kategoriji. Oni najbolje rangirani na natjecanju sudjelovat će na državnom natjecanju na Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži koje će se u svibnju održati također u Varaždinu – izjavio je Stjepan Levanić.

Zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec istaknula je zadovoljstvo što Smotra iz godine u godinu okuplja sve veći broj učenika koji su upravo izabrali glazbu da kroz nju pokazuju svoju osobnost, izričaj i talent.

– Glazba je važan dio naših života, ona budi prekrasne emocije. Varaždinska županija je jezgra glazbenog stvaralaštva jer svi znamo da brojni učenici koji su pohađali Glazbenu školu u Varaždinu i danas prenose ime Varaždina i Varaždinske županije diljem svjetskih pozornica. Ponosna sam na naše učenike, njihove umjetničke duše i svima želim puno uspjeha na Smotri jer oni zaista zaslužuju našu pažnju i poštovanje – rekla je zamjenica Zagorec zahvalivši se i mentorima koji svojim učenicima usađuju ljubav prema glazbi.

Jedna od sudionica smotre bila je i učenica Osnovne škole Šemovec Tena Špoljarić koja se pjevanjem bavi tri godine.

– Na današnjem natjecanju velika je konkurencija, no potrudit ćemo se dati najbolje od sebe, a naravno da bi željeli biti prvi – otkrila je Tena.

Nastupu veselila se i Paula Štimec Protrka, učenica Katoličke osnovne škole Sv. Uršule koja se zborskim pjevanjem bavi već četiri godine.

– Pjevanjem u zboru kroz ove godine stekla sam samo lijepa iskustva i nove prijatelje. Ovdje nismo samo da pobijedimo nego i da se zabavimo i steknemo nova poznanstva, nova lijepa sjećanja – rekla je Paula.

„Uršuline zvjezdice“ Pjevački zbor Katoličke osnovne škole Svete Uršule Varaždin – pobjednici su 23. Smotre glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije i to u kategoriji A – dječjih zborova mlađeg uzrasta osnovnih škola od prvog do petog razreda, te u kategoriji B – troglasnih dječjih zborova starijeg osnovnoškolskog uzrasta.

Drugo mjesto u kategoriji A pripalo je Pjevačkom zboru OŠ „Vladimir Nazor“ Sveti Ilija, dok je trećeplasirani Pjevački zbor OŠ Trnovec. U kategoriji B drugo mjesto pripalo je Pjevačkom zboru OŠ Petrijanec.

U revijalnom dijelu nastupio je tamburaški orkestar OŠ Trnovec.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  U Gradskoj vijećnici održan prijem predstavnika folklornih skupina Međunarodnog folklornog festivala COFA

  Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki u petak su u Gradskoj vijećnici ugostili predstavnike folklornih skupina koje nastupaju na Međunarodnom folklornom festivalu COFA. Uz predstavnike skupina, prijemu su prisustvovali i idejna začetnica i direktorica festivala Petra Golubar te umjetnički voditelj Varaždinskog folklornog ansambla Tim Hrvaćanin. Na početku susreta, gosti su se kratko predstavili, zahvalili Gradu Varaždinu na gostoprimstvu te podijelili svoje dojmove o nastupima i […]

  today12/07/2024 3

  0%