play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Uršuline zvjezdice „Pjevački zbor Katoličke OŠ Svete Uršule – pobjednici 22. Smotre glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije

„Uršuline zvjezdice“ Pjevački zbor Katoličke osnovne škole Svete Uršule Varaždin – pobjednici su 22. Smotre glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije i to u kategoriji A – dječjih zborova mlađeg uzrasta osnovnih škola od prvog do petog razreda, te u kategoriji B – troglasnih dječjih zborova starijeg osnovnoškolskog uzrasta. Drugo mjesto u kategoriji A pripalo je Pjevačkom zboru OŠ Šemovec, dok je trećeplasirani Pjevački zbor OŠ Trnovec. U kategoriji B drugo mjesto pripalo je Pjevačkom zboru OŠ „Petar Zrinski“ iz Jalžabeta. U revijalnom dijelu nastupili su još pjevački zborovi iz Glazbene škole u Varaždinu i Osnovne škole Petrijanec te tamburaški orkestar OŠ Trnovec. Smotru je otvorila zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec koja je ujedno i najboljima podijelila priznanja. Tom prigodom istaknula je kako je glazbeno stvaralaštvo duboko ukorijenjeno u Varaždinskoj županiji te kako joj je drago što nakon dvije godine stanke zbog epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, Smotra ugošćuje glazbene sastave iz škola s područja Varaždinske županije.

Glazba je neodvojiv dio našeg svakodnevnog života, stoga se važnost ove Smotre ne krije samo u prikazu rada pjevačkih zborova i instrumentalnih sastava škola i društva – ona je puno dalekosežnija. Njome razvijamo glazbenu kulturu mladih i potičemo na aktivno bavljenje glazbom. U životu ne postoji toliko stvari koje mogu izazvati tako veliki učinak na pojedinca, kao što to može učiniti glazba. Ona je moćna, ima snažan utjecaj na sve nas, na naše osjećaje, raspoloženje, ponašanje, potiče razvoj i dobrobit pojedinca. Stoga ovim putem želim pohvaliti sve učenice i učenike, učitelje i mentore na njihovom trudu, vremenu i entuzijazmu jer svaki trenutak uložen u muziciranje pozitivno utječe na osobni i društveni razvoj djece, a time i cijelog društva – rekla je Zagorec te najavila kako će Varaždinska županija i dalje poticati glazbeno-stvaralački interes djece i mladeži.

Najbolji u  natjecateljskom dijelu Smotre svoje glazbeno umijeće pokazat će na 63. Glazbenim svečanostima hrvatske glazbene mladeži koje će u svibnju ove godine biti održano u Varaždinu.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općina Sračinec darivala novorođenu djecu

  Tradicionalno sredinom godine načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec pozove roditelje novorođene djece na susret, prilikom kojeg im uruči prigodne poklone. „- Čini se da su ove korona i krizne godine ostavile traga i na natalitetu. Za razliku od prethodnih godina, kada smo imali tridesetak novorođenih mještana u prvoj polovici godine, ove je godine rođeno 12 mališana, sedam djevojčica i pet dječaka. Možda se situacija ipak malo popravi u drugoj polovici […]

  today17/06/2022 4