play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Uređenje potoka u Tužnom

Općinu Vidovec posjetio je Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda koji je u prostorijama Općine Vidovec s odabranim izvođačem radova potpisao ugovor o izvođenju radova na uređenju vodotoka Tužno nizvodno od ŽC 2063 u naselju Tužno.

Ugovor vrijedan 1,8 milijuna kuna s PDV-om, sklopljen je na temelju provedenog postupka javne nabave, a njime su obuhvaćeni radovi na uređenju vodotoka Tužno nizvodno od ŽC 2063  pa sve do ulijevanja u Plitvicu u Krkancu.

 

Milijunska investicija u Općinu Vidovec rezultat je odlične suradnje općinskog načelnika Brune Hranića i Hrvatskih voda pa se Đuroković osvrnuo na dobru suradnju s Općinom Vidovec koja, kako je napomenuo, uvijek rezultira dobrim projektima.

– Potpisali smo ugovor vrijednosti 1,85 milijuna kuna za potrebe uređenja vodotoka Tužno koji je na dijelu svoje trase dijelom prijetio i kućama tako da ćemo smanjiti rizik od pojave poplava na području Općine Vidovec. Osim ovog projekta za kojeg očekujemo da ćemo isfinancirati i dovršiti u ovoj godini, pogledali smo i radove koji se izvode na području Općine Vidovec u sklopu Aglomeracije Varaždin vrijedne oko 850 milijuna kuna. Od ukupno 240 km novih kanalizacijskih kolektora iz Aglomeracije Varaždin, 33 km se radi na području Općine Vidovec što će značiti novih 1.300 priključaka. Prema riječima načelnika riječ je o gotovo 5.000 stanovnika koji se priključuju na sustav odvodnje kojeg ovdje, zapravo, niti nije bilo. Ako uzmemo da će se na području ukupne Aglomeracije Varaždin  priključiti 40.000 stanovnika onda je zaista iznimno značajnih ovih gotovo 5.000 stanovnika na području Općine Vidovec. Pretpostavljam da svi građani imaju strpljenja da se ti radovi izvedu jer radi se po prometnicama i uz kuće, no mislim da radovi dobro napreduju. Najvažnije je da će se od nekadašnjeg postotka gdje praktički nismo imali priključene ljude na sustav javne odvodnje na području Općine Vidovec doći u poziciju da ćemo ovdje imati riješenost odvodnje na nekih 95% što će omogućiti kvalitetne uvjete za život. Značit će isto tako i zaštitu okoliša i prirode što u svakom slučaju potiče i naše resorno Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja. Mogu samo izraziti zadovoljstvo viđenim. Radovi dobro napreduju i ostat ćemo u okviru raspoloživih sredstava kad je pitanje radova na razini ukupne Aglomeracije Varaždin. Ljude ćemo priključit na sustav odvodnje, a domaćim sredstvima rješavamo i pitanje odvodnje oborinskih voda tako da ćemo i tu ljudima pružiti zaštitu. Vodoopskrba je jako dobro razvijena u ovom području, tako da čestitke načelniku i svima onima koji su dali doprinos da postignemo visok stupanj standarda za naše građane na ovome području, u ovom slučaju Općine Vidovec.- naglasio je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Postavljanje nove javne rasvjete u Ulici Stanka Vraza

      U Ulici Stanka Vraza, danas su započeli radovi na modernizaciji javne rasvjete. Prva faza radova od Hallerove aleje do Ulice Vatroslava Lisinskog započela je demontažom zastarjelih svjetiljki i dotrajalih stupova te na spomenutoj dionici u sljedeća tri tjedna neće biti javne rasvjete, najavljeno je iz varaždinske gradske uprave. U tom razdoblju bit će zamijenjeni podzemni elektroenergetski kablovi, postavljeni novi temelji stupova javne rasvjete, novi stupovi i nove energetski […]

  today22/07/2024

  0%