play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Uređene dvije šumske prometnice na području Grada Varaždinskih Toplica

Ove godine na području Grada Varaždinskih Toplica, zahvaljujući sredstvima Ministarstva poljoprivrede, bit će provedeni radovi na uređenju četiriju šumskih i protupožarnih prometnica u šumama šumoposjednika.

Naime, Udruga privatnih šumovlasnika „Toplički bregi” Varaždinske Toplice na javni je natječaj resornog Ministarstva prijavila radove na uređenju četiriju prometnica za što joj je odobren iznos od gotovo 150 tisuća eura. Radi se o putevima Put za Vajdine dužine 1.650 metara, Put za Gradec dužine 800 metara, Put Jalševec-Korović-Balon dužine 2.900 metara i Put Višograd-balon 2.750 metara, a budući da one služe za korištenje općekorisnih funkcija šuma, Ministarstvo će sufinancirati radove na njihovom održavanju.

Nakon što je u svibnju 2022. godine potpisan ugovor o izvođenju radova na održavanju ovih šumskih prometnica što je predviđeno i operativnim godišnjim planom za 2022. godinu, krajem siječnja ove godine završeni su radovi na dvije prometnice, dok se njihov završetak na preostale dvije očekuje do kraja godine. Za uređenje šumske prometnice Put za Vajdine u dužini od 1.650 metara utrošen je iznos od gotovo 30 tisuća eura, dok je za Put za Gradec u dužini od 800 metara utrošeno gotovo 16 tisuća eura. Za uređenje preostale dvije prometnice Jalševec-Korović-Balon u dužini od 2.900 metara te Višograd-Balon u dužini od 2.750 metara osigurana su sredstva u iznosu od nešto više od 103 tisuće eura.

Naglasivši važnost redovitog održavanja infrastrukture na području Grada, gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković zahvalila je svim dionicima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta, a posebno Udruzi privatnim šumovlasnika „Toplički bregi” Varaždinske Toplice te Ministarstvu poljoprivrede koje je za uređenje četiriju šumskih i protupožarnih puteva osiguralo vrijedan iznos od gotovo 150 tisuća eura.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Jedna od najaktivnijih topličkih udruga uz pomoć Grada otvorila novouređeni prostor

  U sklopu programa proslave Dana Grada Varaždinskih Toplica i blagdana zaštitnike župe sv. Martina Biskupa u srijedu je otvoren novouređen prostor Udruge vinogradara i voćara Sveti Martin iz Varaždinskih Toplica koji će biti dostupan na korištenje svim gradskim udrugama i za razno razne manifestacije. Oduševljena novim prostorom i međusobnom suradnjom gradskih udruga bila je i sama gradonačelnica Dragica Ratković koja je podsjetila kako je obilježavanje Dana Grada krenulo obilježavanjem blagdana […]

  today10/11/2022 30

  0%