play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Uplatio iznos od više stotina tisuća kuna za kupnju radnog stroja, no stroj nije dobio

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske zaprimili su prijavu 63-godišnjaka, da je prevaren pri kupnji radnog stroja čiji oglas o prodaji je pronašao na jednom internet oglasniku. Prema prijavi, on je s predstavnicom tvrtke iz Nizozemske dogovorio i temeljem predračuna tvrtke prema dogovoru uplatio iznos od više stotina tisuća kuna za kupnju radnog stroja. Nakon uplate dogovorenog iznosa, nije do dogovorenog datuma zaprimio radni stroj, a osoba sa kojom je dogovorio prodaju više mu se ne javlja. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

 

Obzirom na učestalost takvih i sličnih načina prijevara, ponovno apeliramo na sve građane, da budu oprezni prilikom kupnje na internetu, posebno ukoliko kupuju skuplje stvari od osobe koja ne živi u njihovom gradu, županiji odnosno u RH i ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja kupljene robe. Nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu, i unaprijed plaćanje proizvoda u cijelosti kupcima bi svakako trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari. Ako se radi o prijevari građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji koja će poduzeti mjere da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti prema njemu pokrene odgovarajući postupak. Uz to svakako treba o prijevari obavijestiti i administratora internetskih stranica, koji može radi zaštite drugih kupaca takvom prodavatelju onemogućiti daljnje oglašavanje.

Online ponude su često povoljne, ali čuvajte se prijevare. Potrudite se i istražite – provjerite recenzije prije kupnje. Čuvajte se oglasa koji nude nevjerojatne ponude ili čudotvorne proizvode – ako se nešto čini predobro da bude istinito, nije istinito! Ako proizvod ne stigne, kontaktirajte prodavača. Ako ne odgovara, obratite se svojoj banci.

 

Uvijek prijavite policiji svaku sumnju na pokušaj prijevare, čak i ako niste postali žrtvom.

 

 

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%