play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Uoči Dana državnosti odana počast poginulim, preminulim te nestalim hrvatskim braniteljima

 

Uoči Dana državnosti Republike Hrvatske, danas su na Gradskom groblju u Varaždinu, kod Križa branitelja, u spomen na poginule, preminule i nestale branitelje, te civilne žrtve Domovinskog rata, položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Počast su odale mnogobrojne udruge branitelja proistekle iz Domovinskog rata, a  zajednički vijenac Varaždinske županije i Grada Varaždina su u pratnji pripadnika Husarske garde Varaždinske županije i Varaždinske građanske garde položili župan Anđelko Stričak, gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj,  zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina i saborski zastupnik Miroslav Marković, predsjednik Županijske skupštine   dr.sc. Josip Križanić te predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki.

Pozvavši sve prisutne na minutu šutnje, župan Anđelko Stričak je svim sugrađanima te svim Hrvaticama i Hrvatima čestitao sutrašnji Dan državnosti, dan kada je konstituiran prvi višestranački Hrvatski sabor.

To je dan kada smo krenuli putem međunarodnog priznanja neovisnosti, samostalnosti te potom i svih euroatlantskih asocijacija u kojima se danas nalazimo.

Vjerujem da imamo razloga za optimizam, imamo nikad bolje gospodarske pokazatelje, nikad veću zaposlenost, odnosno nezaposlenost je mala. Varaždinska županija nikad nije bila turistima toliko zanimljiva o čemu opet govore brojke.

Uglavnom, zahvaljujući svima onima koji su stvarali i sagradili našu domovinu, našu Varaždinsku županiju, imamo vjere u optimizam. Stoga veliko hvala svim našim braniteljima– poručio je župan Stričak.

 

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj naglasio je kako je Hrvatska mlada država i mlada demokracija.

Lutali smo oko ovog najvažnijeg praznika za našu domovinu, sjetimo se 8. listopada, 25. lipnja, a sada ga slavimo 30. svibnja. To je samo pokazatelj  da se sve političke opcije koje upravljaju ovom zemljom oko takvih važnih datuma trebaju dogovarati konsenzusima, a ne kad jedna opcije dođe na vlast preglasa drugu i mijenja datume. Prije svega treba nam više jedinstva i više zajedništva, za to i za slobodu i neovisnost naše zemlje borili su se naši branitelji i dali svoje živote. U sjećanju na njih i sa željom da svi zajedno činimo sve da Hrvatska bude još bolje mjesto za život, čestitam građankama i građanima grada Varaždina i žiteljima Varaždinske županije Dan državnosti Republike Hrvatske. – rekao je Bosilj.

 

Svečanost odavanja počasti uveličali su i pripadnici Hrvatske vojske te PU varaždinske dok je molitvu za sve poginule i preminule predvodio Ivica Cujzek, župnik i dekan Zapadnovaraždinskog dekanata.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  U Gradskoj vijećnici održan prijem predstavnika folklornih skupina Međunarodnog folklornog festivala COFA

  Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki u petak su u Gradskoj vijećnici ugostili predstavnike folklornih skupina koje nastupaju na Međunarodnom folklornom festivalu COFA. Uz predstavnike skupina, prijemu su prisustvovali i idejna začetnica i direktorica festivala Petra Golubar te umjetnički voditelj Varaždinskog folklornog ansambla Tim Hrvaćanin. Na početku susreta, gosti su se kratko predstavili, zahvalili Gradu Varaždinu na gostoprimstvu te podijelili svoje dojmove o nastupima i […]

  today12/07/2024 3

  0%