play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

UNICEF Hrvatska priprema program UPSHIFT za učenike srednjih škola u Varaždinskoj županiji

UNICEF Hrvatska i Hrvatski ured za kreativnost i inovacije danas su u Glazbenoj školi u Varaždinu održali edukaciju za mentore programa UPSHIFT koji će u razdoblju od 22. do 24. svibnja raditi s učenicima srednjih škola iz Varaždinske županije.

Radi se o programu koji je pokrenuo UNICEF, a kojim se nastoji pomoći mladima, u ovom slučaju učenicima srednjih škola u detektiranju, artikuliranju i provedbi konkretne akcije kojom rješavaju problem u svojoj zajednici. Kako je istaknuo voditelj edukacije Zdeslav Markoč iz Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije, ove godine za provedbu UPSHIFT-a odabrane su srednje škole kojima je osnivač Varaždinska županija.
UPSHIFT je u suštini trodnevna radionica koja objedinjuje poduzetnički i timski duh, praktična znanja te mentorsku podršku za rješavanje izazova s kojima se mladi susreću u svojoj lokalnoj zajednici. Na radionici se stječu nova znanja i vještine za analiziranje i rješavanje konkretnih problema.

Voditeljica UNICEF-ovog Programa za mlade, Marijana Muhić istaknula je kako je u dosadašnjim provedenim aktivnostima ovog programa sudjelovalo je preko 500 mladih sa 124 projekta.
Kako bi sudjelovali u radionici, koja je u planu sredinom svibnja, učenici će sami okupiti svoje timove od tri do pet članova te opisati problem koji žele riješiti. Radionicu će tako prolaziti deset timova koji će najbolje opisati problem i svoju motivaciju za rješavanjem problema, a četiri odabrana tima dobiti će i financijsku podršku od 1.000 eura kako bi svoje ideje pretvorili u stvarnost.

Današnja edukacija za mentore dio je UPSHIFT programa jer će mentori pratiti i pomagati učenicima u pripremanju i realizaciji svojih ideja za bolje društvo. Središnja aktivnost, trodnevna radionica na kojoj će učenici pripremiti svoje projekte održat će se u razdoblju od 22. do 24. svibnja.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Grad Varaždin je zaprimio gotovo 1000 prijava štete od prirodne nepogode – tuče

  U ponedjeljak 13. lipnja završilo je zaprimanje prijava štete uzrokovane olujnim nevremenom i tučom na području Grada Varaždina 25. svibnja. Grad Varaždin je zaprimio oko tisuću prijava, a točan broj će biti utvrđen nakon unošenja prijava u Registar šteta, kada će Gradsko povjerenstvo utvrditi i konačnu procjenu nastale štete na području Grada Varaždina. Nakon unosa prijava u Registar šteta, Županijsko i Državno povjerenstvo u obvezi su potvrditi konačnu procjenu šteta. […]

  today17/06/2022 68

  0%