play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Uklanja se otpad odbačen u okoliš u Sajmišnoj ulici

U Sajmišnoj ulici u Varaždinu u tijeku je uklanjanje otprilike 1.330 kubika nelegalno odbačenog, pretežito građevinskog otpada, na površini od 4.000 m2 kojeg su neodgovorni pojedinci tijekom dužeg vremena odlagali u okoliš.

Odlagalište otpada – Krči koje se nalazi na utvrđenoj lokaciji na zemljištu u vlasništvu Grada Varaždina u Sajmišnoj ulici, sukladno smjernicama MINGO-a predstavlja “divlje” odlagalište. Grad Varaždin je navedenu lokaciju prijavio na Javni poziv za neposredno sufinanciranje uklanjanja otpada odbačenog u okoliš u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te je nakon provedenog postupka odobreno sufinanciranje u iznosu od 40 % troškova uklanjanja.

Ugovorena vrijednost radova iznosi 76.946,88 EUR s uključenim PDV-om, a  radove izvodi Reciklaža Mišić d.o.o. Ugovoreni rok za izvođenje radova je 15 dana, a planirani završetak radova je 18. srpnja 2023. godine. Uz samo uklanjanje odbačenog otpada na ovoj će se lokaciji postaviti i sustav videonadzora kao mjera sprječavanja daljnjeg odlaganja otpada.

Gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj izrazio je zadovoljstvo jer se Varaždin rješava još jedne „kritične odlagališne točke“ u gradu: „Na ovom mjestu neodgovorni pojedinci već si neko vrijeme uzimaju za pravo svoje smeće istovariti u okoliš i pritom nanose štetu, ne samo okolišu već i svima nama, građanima Varaždina koji zatim moramo plaćati njegovo uklanjanje. Dobro je što smo uspjeli putem Javnog poziva od Fonda dobiti sufinanciranje od 40% jer je ovo zbrinjavanje teškog građevinskog otpada poprilično skupo, no stajemo na kraj svim takvim „kritičnim točkama“ u našem gradu. Uz videonadzor vjerujem da se to neće više ponavljati. Apeliram na građane da savjesno postupaju prema prirodi i okolišu, u suprotnom će platiti pozamašne kazne.“ – rekao je gradonačelnik.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Održana tradicionalna Biciklijada Općine Sračinec

  Više od 250 biciklistica i biciklista sudjelovalo je u subotu 11. svibnja na tradicionalnoj Biciklijadi Općine Sračinec, koja se održava povodom Dana obitelji. Nakon što su otplesali kratki Rim tim tagi dim ples, velika kolona biciklista krenula je od Doma kulture u Sračincu, Dravskom ulicom preko derivacijskog kanala HE Varaždin, kroz Svibovec Podravski, preko novog obrambenog nasipa, sve do kućice uz Dravu, gdje je planirana okrjepa i druženje. - Već […]

  today14/05/2024 37

  0%