play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

UDVDR i HVIDR-a Ivanec u suradnji s Crvenim križom Ivanec uređuju prostore u Arnoldovoj ulici

U uredskom prostoru HVIDR-e Ivanec održan je sastanak vodstava HVIDR-e Ivanec i UDVDR Ogranak Ivanec s predsjednikom Gradskog društva Crvenog križa Ivanec Zlatkom Barbirom i v.d. ravnateljice Sanjom Pajtak. Tema sastanka bilo je uređenje dijela zgrade u kojoj se trenutno nalaze uredski prostori HVIDR-a Ivanec i Udruge veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, te arhivski materijali županijskih ureda.

U konstruktivnom razgovoru dogovoreno je da će se prostori urediti zajednički, s time da će u većem dijelu, odnosno u tri ureda i hodniku, biti Memorijalni centar Domovinskog rata Ivanec, a jedan će služiti za potrebe Crvenog križa Ivanec. U skladu je to sa zaključcima sastanka sa županom Anđelkom Stričakom i županijskom pročelnicom Renatom Skoko, održanim proljetos u istim prostorima.

 

Tako je za početak studenog, u suradnji s uredima Varaždinske županije u Ivancu, dogovoreno da će prostori, koji to još nisu, biti ispražnjeni i očišćeni, nakon toga će se urediti njihov interijer, te do kraja godine početi sa slaganjem memorabilija iz Domovinskog rata.

 

Jedna će prostorija, uz memorabilije, biti i uređena kao audio-vizualni mini-centar, gdje će posjetiteljima biti dostupni dokumentarni zapisi iz Domovinskog rata, među ostalima i filmovi “Zaboravljena mladost” i “Svjedoci vremena – oslobađanje vojnog objekta na Ivanščici 1991”, koje su snimili UDVDR Ogranak Ivanec, u suradnji s HVIDR-om Ivanec, kao i drugi dokumentarni zapisi iz Domovinskog rata.

Primarno će služiti za edukaciju učenika osnovnih i srednjih škola, a moći će ih vidjeti svi koji to žele.

Za potrebe Memorijalnog centra Domovinskog rata Ivanec braniteljske udruge imaju spremne memorabilije iz Domovinskog rata (uniforme, fotografije, novac, upotrijebljene dijelove naoružanja, vojne opreme i slično), a svi koji imaju stvari vezane uz Domovinski rat i žele ih donirati, mogu to napraviti u prostorima udruga, Arnoldova ulica 11, Ivanec, uz prethodnu najavu.

 

Također, neke su donacije već primljene (LCD televizor), za neke su (vrata, keramičke pločice, stolovi, stolice…) u tijeku završni dogovori.

 

Memorijalni centar Domovinskog rata Ivanec uređuje se dragovoljnim radom, te sredstvima Udruga, mahom prikupljenih iz donacija.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Postavljanje nove javne rasvjete u Ulici Stanka Vraza

      U Ulici Stanka Vraza, danas su započeli radovi na modernizaciji javne rasvjete. Prva faza radova od Hallerove aleje do Ulice Vatroslava Lisinskog započela je demontažom zastarjelih svjetiljki i dotrajalih stupova te na spomenutoj dionici u sljedeća tri tjedna neće biti javne rasvjete, najavljeno je iz varaždinske gradske uprave. U tom razdoblju bit će zamijenjeni podzemni elektroenergetski kablovi, postavljeni novi temelji stupova javne rasvjete, novi stupovi i nove energetski […]

  today22/07/2024 1

  0%