play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Udruga Zipka obilježila Međunarodni dan obitelji

Zipka, Udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije jučer je, 15. svibnja u suradnji s Varaždinskom područnom službom Obiteljskog centra na vanjskim terenima kod Graberja u Varaždinu organizirala obilježavanje Međunarodnog dana obitelji.

Istaknuvši važnost udomiteljskih obitelji, Marija Igrec, predsjednica Udruge Zipka, naglasila je glavnu poruku ovog događaja – svako dijete treba obitelj i svako dijete zaslužuje odrastati u ozračju obitelji.
Članovi udomiteljskih obitelji najčešće nisu vezani krvnim vezama, ali oni zajedno sa svojom djecom pletu jedne posebne niti, niti ljubavi, niti uvažavanja, međusobnog pomaganja, topline i strpljenja koje ih krase i koje ih čine boljima i potpunijima. Zato svako dijete treba obitelj i svako dijete zaslužuje odrastati u ozračju obitelji.

Područna služba Obiteljskog centra dugi niz godina osnažuje obitelji s područja varaždinske županije kroz savjetodavni rad, razne edukacije i radionice za djecu i odrasle. Upravitelj Obiteljskog centra Siniša Česi ističe koliko je zadovoljan suradnjom s udomiteljskim obiteljima.
Posebno mi je drago što mi surađujemo na dnevnoj bazi s našim udomiteljima koji su prepoznatljivi u cijeloj Hrvatskoj. Vjerujem da ćemo nastaviti uspješnu suradnju i pomoći drugim obiteljima koji žele brinuti za djecu koja dolaze u našu županiju.

Grad Varaždin je grad prijatelj djece, mladih i obitelji, a rad Zipke podržava kroz razna partnerstva i suradnju na brojnim projektima i programima. Zahvaljujući toj potpori, udruga Zipka je prva udruga udomitelja u Hrvatskoj koja provodi socijalnu uslugu – organizirano stanovanje uz povremenu podršku za mlade koji izlaze iz udomiteljstva.
Grad Varaždin je inače još 2015. godine prepoznao potencijal Udruge Zipka i probleme s kojima se susreću djeca nakon odlaska iz udomiteljstva. Zato smo i dali na upravljanje udruzi dvosobni stan gdje se djeca nakon udomiteljstva uče samostalnom življenju. Danas mogu reći kako smo izuzetno ponosni što smo zajedno uspjeli u tome te se nadamo partnerstvu s Udrugom Zipka i u budućnosti – izjavila je Voditeljica Odsjeka za civilno društvo, mlade i socijalnu skrb Grada Varaždina, Andreja Bobek.

Osim Grada Varaždina i Varaždinska županija aktivno pomaže rad udruge Zipka. Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje, Ljubica Božić istaknula je koliko dobrog društvu čine udruge poput Zipke.
Udomitelji su svoje domove otvorili djeci koja nažalost nisu imala prednosti koje mnogi od nas uzimamo zdravo za gotovo. Obilježavanjem ovog datuma podsjećamo se čemu je sve obitelj važna.

Proslava Međunarodnog dana obitelji organizirana je u sklopu programa „Sa srcem u udomiteljstvo“ i „Zagrljaj podrške“ koje financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike s ciljem promocije udomiteljstva u Varaždinskoj županiji.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Ministar zdravstva u Varaždinu: Opća bolnica Varaždin pozitivan primjer učinka reformskih promjena

  Opću bolnicu Varaždin posjetio je ministar zdravstva u Vladi RH Vili Beroš kako bi se ravnatelju i djelatnicima Opće bolnice zahvalio na uspješnom provođenju modela rada i daljnjeg smanjivanja listi čekanja. Ministar je istaknuo kako je danas sa zadovoljstvom posjetio Opću bolnicu Varaždin i Županijsku bolnicu Čakovec jer reformske mjere koje je Ministarstvo uvelo, imaju svoj konkretan učinak na bolnički sustav i, što je najvažnije, na dostupnost zdravstvene usluge za […]

  today19/02/2024 24

  0%