play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Udomitelji na Dan obitelji poručili: Otvorite svoje srce, osigurajte i vi nekom djetetu topli dom

Pjesma, ples i igra zavladali su danas prijepodne u atriju Županijske palače. Udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije „Zipka“ je u suradnji s Varaždinskom županijom organizirala obilježavanje Međunarodnog dana obitelji, a nastupili su mali pjevači Društva Naša djeca te su održane zabavne igre pod vodstvom poznatog glumca Jana Kerekeša kao animatora.

Udruga Zipka ovime je željela osvijestiti javnost o važnosti udomiteljstva kao najboljeg oblika skrbi za djecu u potrebi. U Varaždinskoj županiji danas je u 100-tinjak udomiteljskih obitelji smješteno 200-tinjak djece. „Biti udomitelj je zahtjevno i izazovno, jer se mi kao zamjenska obitelj dodatno moramo potruditi i uložiti veliki trud da bi ispravili tužnu životnu priču nekog djeteta. Na Međunarodni dan obitelji želimo poručiti da je obitelj stup svega, bez kvalitetne obitelji nema ni kvalitetnog razvoja društva. Svako dijete zaslužuje priliku biti u obitelji, a mi smo kao udomitelji, zamjenski roditelji, ponosni što djeci možemo pružiti priliku da danas-sutra budu dobri ljudi. U Varaždinskoj županiji, kao i u cijeloj Hrvatskoj pada broj udomitelja i udomiteljskih obitelji. Zato pozivamo i druge da otvore svoje srce te osiguraju nekom djetetu budućnost i siguran dom” – rekla je predsjednica Udruge Zipka Nada Furjan.

Podršku udomiteljima i Udruzi Zipka dao je i župan Anđelko Stričak. „Dobro se dobrim vraća, a nema većeg čina dobrote od toga da se djetetu osigura topli dom, bez obzira radilo se o vlastitoj, posvojiteljskoj ili udomiteljskoj obitelji. U Varaždinskoj županiji udomiteljstvo ima dugu tradiciju, o čemu nam govori i to podatak da Udruga Zipka ove godine obilježava 15 godina rada. Čestitam im na svemu što svih ovih godina rade na promicanju i razvoju udomiteljstva za djecu i mlade. Varaždinska županija će ih podupirati i dalje” – rekao je župan Stričak.

Jan Kerekeš je otkrio da već dugo godina surađuje s Udrugom Zipka. „Pokušavam oraspoložiti obitelji u cijeloj Hrvatskoj, a trudim se i svoju obitelj držati „na kupu“. Nadam se da će nas ovaj Međunarodni dan obitelji potaknuti da budemo još bolji jedni prema drugima” – rekao je Kerekeš.

Udomiteljima se pridružila ravnateljica Centra za socijalnu skrb Novi Marof Ivančica Koren, a podršku je dao i zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković te drugi.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Utrka Grada Varaždinske Toplice privukla mnoge zaljubljenike u trčanje i sport!

  Zajednica športskih udruga grada Varaždinske Toplice i Grad Varaždinske Toplice uspješno su organizirali tradicionalnu 52. Utrku grada, koja se održala na sportskim terenima stadiona NK Mladosti Varaždinske Toplice, dok su u kategoriji rekreativke i rekreativci trčali 1700, odnosno 3200 metara ulicama grada. Predsjednica Zajednice športskih udruga Grada Varaždinskih Toplica Marinela Belavić istaknula je kako je 52. Utrka Grada Varaždinskih Toplica jedan od važnijih događanja u gradu koji svake godine okuplja […]

  today29/09/2023 4 1 2

  0%