play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Učenička zadruga „Sunce“ Gospodarske škole Varaždin pobjednik 27. smotre učeničkih zadruga Varaždinske županije

 

Između 26 osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske županije, čije učeničke zadruge su se danas predstavile na XXVII. smotri učeničkih zadruga Varaždinske županije održanoj u Gospodarskoj školi Varaždin prvo mjesto odnijela je učenička zadruga škole domaćina „Sunce“. Drugo mjesto pripalo je Učeničkoj zadruzi „Jabuka“ OŠ Martijanec, dok su treće mjesto osvojili članovi Učeničkoj zadruzi „Jurek“ iz Osnovne škole Sveti Đurđ. Ujedno održan je i 9. sajam vježbeničkih tvrtki na kojom je sudjelovalo 28 vježbeničkih tvrtki, a s obzirom na goste iz Bosne i Hercegovine, sajam je ove godine poprimio i međunarodni karakter. U kategoriji „Predstavljanje i vizualni identitet tvrtke“ prvo mjesto pripalo je vježbeničkoj tvrtki Citronis d.o.o. iz Gospodarske škole Varaždin, dok je u kategoriji „Prodajni razgovor“ najbolja bila vježbenička tvrtka Campagnula Design d.o.o.  iz Srednje škole Antuna Branka Šimića iz Gruda.

Otvorenju Smotre prisustvovali su zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Zapadnohercegovačke županije Daniela Perić i ravnateljica Gospodarske škole Varaždin Jasminka Kelemen.

 

Zamjenica Zagorec tom je prigodom naglasila kako je Varaždinska županija nadaleko poznata po svojoj posvećenosti obrazovanju te podupire rad svojih učenika.

Tome u prilog ide i ova smotra, ali i sajam vježbeničkih tvrtki. Učeničke zadruge su iznimno važne, one su promotori svoje lokalne zajednice, čuvari identiteta i tradicije. Učenici kroz rad u učeničkim zadrugama razvijaju poduzetnički duh, njihova ideja prerasta u finalni proizvod, radom u zadrugama uče odgovornosti, razvijaju svoju kreativnost i marljivost te ima na tome od srca zahvaljujem – ustvrdila je zamjenica župana čestitavši Gospodarskoj školi ujedno i njen dan.

 

Čast što su domaćini 27. županijske smotre učeničkih zadruga osnovnih i srednjih škola i 9. sajma vježbeničkih tvrtki, koja ove godine ima i međunarodni karakter izrazila je i ravnateljica Gospodarske škole Jasminka Kelemen.

 

Imamo više izlagača nego lani, ali to nas jako veseli jer je to pokazatelj da se poduzetnički duh rađa, njeguje i raste. Ovakve manifestacije su izrazito važne jer učenici već od malih nogu vježbaju, uče, stječe navike kako započeti posao, a kroz to doznaju koliko je rada i truda potrebno da bi se nešto postiglo. Izuzetno je važno nastaviti i u srednjoj školi s ozbiljnijim znanjima iz poduzetništva kako bi se jednog dana mogli baviti poduzetništvom – istaknula je ravnateljica Kelemen.

 

Među brojnim izlagačima smotri sudjelovala je je i Učenička zadruga “Jurek” OŠ Sveti Đurđ, koja ove godine slavi 30. godina neprekidnog rada. Mentorica zadruge Elena Kovačić, ujedno je i voditeljica sekcije Kreativne krpice.

– Sekciju sam pokrenula prije nekoliko godina jer sam pronašla učenike koji vole šivati. I ove smo godine u krpicama i kreativni, ali smo se posvetili recikliranju i održivom razvoju. Naš štand je sav od recikliranih proizvoda – otkrila je Kovačić istaknuvši kako je interes u njihovoj školi za uključivanje u rad učeničkih zadruga iznimno velik, pa je tako od 257 učenika te škole, čak 180 zadrugara.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinske Toplice stiže 26.500 eura za uređenje nerazvrstanih cesta

      Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je Odluku o odabiru projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za sufinanciranje u 2024. godini.   Među projektima odabranim za sufinanciranje nalazi se i onaj Grada Varaždinskih Toplica, pa je tako za projekt Uređenja nerazvrstanih cesta na području Varaždinskih Toplica Gradu dodijeljeno 26.500 eura.   Zadovoljstvo dobivenim sredstvima istaknula je gradonačelnica Dragica Ratković. […]

  today23/07/2024 5

  0%