play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Učenici viših razreda srednje glazbene škole u pratnji nastavnika borave u Den Haagu

Za umjetničku školu kao što je varaždinska Glazbena škola suradnja na individualnoj razini pretpostavlja kontakte između rezidentnih nastavnika i njihovih kolega s različitih obrazovnih institucija i sveučilišta u zemlji i inozemstvu, kao i slobodnih umjetnika. Kako je Erasmus+ projekt Glazbene škole u Varaždinu “Talentom do izvrsnosti – postajanje glazbenikom” odobren od strane nacionalne agencije za mobilnost, 15 učenika viših razreda srednje glazbene škole u pratnji 2 nastavnika boravi u Den Haagu. Učenici varaždinske Glazbene škole u ovih će 15 dana tijekom svog boravka biti u mogućnosti upoznati i sudjelovati u radu “School for Young Talent” koja djeluje u sklopu institucije „Royal Conservatoire The Hague” – Koninklijk Conservatorium u Nizozemskoj.

„Glazbena škola u Varaždinu jedina je glazbena škola u Hrvatskoj koja je dobila mogućnost da sudjeluje u Erasmus+ projektu, ističe ravnatelj varaždinske Glazbene škole Davor Matačić. Vrlo je važno poticati ove načine komunikacije jer mogu brže dovesti do zajedničkog cilja – veće šanse i mogućnosti za učenike. Tako se kao prioritet redovito postavlja očuvanje visokih standarda u redovnom obrazovanju i obogaćivanje cjelokupnog obrazovnog procesa različitim oblicima suradnje.“

Najstariji nizozemski konzervatoriji Royal Conservatoire The Hague, od samog svog osnutka, 1826. godine teži ka povezivanju tradicije i inovativnosti u kulturi i obrazovanju. Glazbeni je to institutu koji se desetljećima zalaže za najvišu kvalitetu u obrazovanju, na kojem su kao nastavnici zaposleni međunarodno poznati glazbenici. Ovom mobilnošću učenici Glazbene škole u Varaždinu dobit će uvid u glazbeno obrazovanje neke druge zemlje, upoznati se s novom kulturom, tradicijom i jezikom, stvoriti nova prijateljstva, ali i steći nove vještine i kompetencije važne za njihov muzički, ali i osobni razvoj.

U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Kraljevini Nizozemskoj učenici ovih dviju institucija održat će zajednički koncert. Koncert će se održati 23. ožujka 2022. godine u kulturnom središtu Haaga, koncertnoj dvorani In Het Koorenhuis s početkom u 19.00 sati.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Gradonačelnik i župan održali radni sastanak

  Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak u srijedu su održali radni sastanak u Županijskoj palači. Sastanku su nazočili zamjenica župana Silvija Zagorec, direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini i suradnici. Teme sastanka bile su rezultati Špancirfesta kao i zajednički projekti koji će se realizirati u suradnji Grada Varaždina i Varaždinske županije. Gradonačelnik i župan izrazili […]

  today02/09/2021 29

  0%