play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Učenici viših razreda srednje glazbene škole u pratnji nastavnika borave u Den Haagu

Za umjetničku školu kao što je varaždinska Glazbena škola suradnja na individualnoj razini pretpostavlja kontakte između rezidentnih nastavnika i njihovih kolega s različitih obrazovnih institucija i sveučilišta u zemlji i inozemstvu, kao i slobodnih umjetnika. Kako je Erasmus+ projekt Glazbene škole u Varaždinu “Talentom do izvrsnosti – postajanje glazbenikom” odobren od strane nacionalne agencije za mobilnost, 15 učenika viših razreda srednje glazbene škole u pratnji 2 nastavnika boravi u Den Haagu. Učenici varaždinske Glazbene škole u ovih će 15 dana tijekom svog boravka biti u mogućnosti upoznati i sudjelovati u radu “School for Young Talent” koja djeluje u sklopu institucije „Royal Conservatoire The Hague” – Koninklijk Conservatorium u Nizozemskoj.

„Glazbena škola u Varaždinu jedina je glazbena škola u Hrvatskoj koja je dobila mogućnost da sudjeluje u Erasmus+ projektu, ističe ravnatelj varaždinske Glazbene škole Davor Matačić. Vrlo je važno poticati ove načine komunikacije jer mogu brže dovesti do zajedničkog cilja – veće šanse i mogućnosti za učenike. Tako se kao prioritet redovito postavlja očuvanje visokih standarda u redovnom obrazovanju i obogaćivanje cjelokupnog obrazovnog procesa različitim oblicima suradnje.“

Najstariji nizozemski konzervatoriji Royal Conservatoire The Hague, od samog svog osnutka, 1826. godine teži ka povezivanju tradicije i inovativnosti u kulturi i obrazovanju. Glazbeni je to institutu koji se desetljećima zalaže za najvišu kvalitetu u obrazovanju, na kojem su kao nastavnici zaposleni međunarodno poznati glazbenici. Ovom mobilnošću učenici Glazbene škole u Varaždinu dobit će uvid u glazbeno obrazovanje neke druge zemlje, upoznati se s novom kulturom, tradicijom i jezikom, stvoriti nova prijateljstva, ali i steći nove vještine i kompetencije važne za njihov muzički, ali i osobni razvoj.

U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Kraljevini Nizozemskoj učenici ovih dviju institucija održat će zajednički koncert. Koncert će se održati 23. ožujka 2022. godine u kulturnom središtu Haaga, koncertnoj dvorani In Het Koorenhuis s početkom u 19.00 sati.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Varaždinska županija i Grad Varaždin priredili prijem u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana

  U povodu božićnih i novogodišnjih blagdana Varaždinska županija i Grad Varaždin organizirali su zajednički prijem za predstavnike gospodarstva, obrazovnih institucija, vjerskih zajednica, zdravstvenih ustanova, predstavnika državnih institucija, vatrogasne zajednice, policije, te nacionalnih manjina. Uz domaćine, župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, njegove zamjenice Silvije Zagorec, predsjednika Županijske skupštine Josipa Križanića, zamjenika varaždinskog gradonačelnika Miroslava Markovića, prijemu su nazočili i saborski zastupnici Barbara Antolić Vupora, Nadica Dreven Budinski, Siniša Jenkač i Natalija […]

  today30/12/2022 70

  0%