play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Učenici petrijanečke škole izradili video igru i pobijedili na državnom natjecanju

Učenici šestog razreda Osnovne škole Petrijanec, Jan Fabijančić, Domagoj Darabuš i Dora Tomašek, pod vodstvom mentorice Jasminke Belščak, osvojili su 1. mjesto na državnom natjecanju STEMwave Škola budućnosti koje se održalo u subotu, 11. svibnja u Zagrebu.

“Pokupi i recikliraj” naziv je video igre koju su uz pomoć alata umjetne inteligencije izradili učenici Osnovne škole Petrijanec. Da se radi o vrlo kvalitetnom produktu znanja i prakse potvrđuje podatak kako je na natjecanje pristiglo više od 250 radova iz škola diljem zemlje. Jan, Domagoj i Dora, koji već treću godinu pohađaju dodatnu nastavu iz informatike, istaknuli su se svojim znanjem iz područja umjetne inteligencije, programskih jezika i robotike. Njihova igra “Pokupi i recikliraj” nije samo zabavna, već ima i edukativnu vrijednost, potičući svijest o održivom razvoju i važnosti recikliranja. Inspirirani školskim projektom R.O.J.C. – održivi razvoj, učenici su kroz igru promovirali brigu za okoliš.

Ovo je izuzetan uspjeh za našu školu i naše talentirane učenike. Ponosni smo na njihov trud, predanost i kreativnost – izjavila je Valerija Paljak, ravnateljica Osnovne škole Petrijanec.

Osnovna škola Petrijanec već od 2021. godine aktivno sudjeluje u projektu STEMwave – Škola budućnosti. Kroz godine, učenici su razvijali svoje vještine u područjima znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike, istražujući napredne koncepte kao što su umjetna inteligencija, robotika i programiranje. U prvom dijelu ovog programa učenici su se upoznali s Globalnim ciljevima za održivi razvoj te su kroz aktivnosti izrade AI chatbota doprinijeli stvaranju virtualnih digitalnih pomoćnika. Tijekom narednih godina, proširili su svoje znanje kroz aktivnosti poput izrade AI chatbota 2.0, upoznavanja s robotom STEMI Hexapod te sudjelovanja u izazovu proširene stvarnosti.

Najnoviji uspjeh učenika Osnovne škole Petrijanec potvrđuje njihovu izvanrednu predanost i talent. Njihova AI videoigra “Pokupi i recikliraj” nije samo rezultat njihove stručnosti u području tehnologije, već i njihove posvećenosti očuvanju okoliša.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama

  Varaždinska županija raspisala je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama na području Varaždinske županije. Županija je u svom proračunu osigurala 100.000,00 eura, a sredstva će se dodjeljivati do utroška sredstava. Izradu izvješća o energetskom pregledu i energetskom certifikatu Varaždinska županija sufinancirat će maksimalno do 200,00 eura (s PDV-om), po korisniku, a za troškove izrade glavnog projekta dodjeljuje maksimalno 500,00 eura (s […]

  today02/11/2023 27

  0%