play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

U Županijskoj palači priređeni prijem za vlasnike OPG-a Vrata Zagorja, te za Dinka Tomašića

Povodom nedavno održanog Svjetskog kupa kulinarstva i slastičarstva u gradu Hammametu u Tunisu na kojem su Ružica Kišur Šafranec  i Josip Šafranec, vlasnici OPG Vrata Zagorja osvojili  zlatne medalje za medenjake i zagorske štruklje, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i njegova zamjenica Silvija Zagorec priredili su za njih prijem u Županijskoj palači. Uz njih je prijemu nazočio i mladi kuhar Dinko Tomašić   iz restorana Nobel, koji posluje u sklopu varaždinskog hotela Turist, a koji je osvojio srebrnu medalju u kategoriji Young Chef u polufinalu prestižnog natjecanja European Grand Prix 2025 koje se održalo od 16. do 19. veljače u talijanskom gradu Riminiju. Župan Stričak istaknuo je tom prilikom kako u Varaždinskoj županiji postoji veliki broj marljivih, kreativnih i vrijednih građana koji svojim radom i aktivnostima  postižu odlične rezultate te za to dobivaju nagrade na najprestižnijim svjetskim natjecanjima. ” Osvojene medalje najbolje govore o vašoj marljivosti, kreativnosti i upornosti. Biti prvi na svjetskom prvenstvu, natjecati se sa natjecateljima iz 40 zemalja svijeta je uspjeh. Ne samo da ste proslavili naše štrukle i medenjake već i svoj kraj i Varaždinsku županiju. Također,  raduje me i uspjeh mladog kuhara Dinka Tomašića koji se sjajno predstavio u Italiji. Svima upućujem iskrene čestitke – rekao je župan Stričak. Napomenimo kako je Ružica Šafranec Kišur osvojila i pehar šampiona. “U konkurenciji velikog broja natjecatelja iz mnogih svjetskih zemalja postići ovakve rezultate je zaista veliki uspjeh. Uz štruklje pripremali smo i klasične medenjake, medenjake s crnim tartufom i s bučinim košticama, breskvice i ostale kolače. Ponosni smo i sretni te se zahvaljujemo Varaždinskoj županiji i županu Stričaku na dosadašnjoj pomoći podršci- rekla je Šafranec Kišur . Dinko Tomašić je na natjecanju u Riminiju kroz kreativnost, preciznost i tehničke vještine još jednom pokazao da Hrvatska ima talentirane mlade kuhare spremne za najzahtjevnija međunarodna natjecanja.

Dinko je pripremao glavno jelo od VanDrie teletine (file i jetra) za četiri osobe, pri čemu je svaku porciju servirao pojedinačno.

 

 

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Kultura

    Predstavljen program ovogodišnjih, jubilarnih – 55. Varaždinskih baroknih večeri

    Tijekom dvanaest festivalskih dana, od 19. do 30. rujna, u Varaždinu će biti održano 19 koncerata te još jedanaest u Prelogu, Gornjem Knegincu, Vinici, Belcu, Varaždinskim Toplicama, Križevcima, Nedelišću, Macincu, Jalžabetu, Novom Marofu i Petrijancu, na kojima će nastupiti najizvrsniji glazbenici iz čak 17 zemalja, dosadašnjih zemalja – partnera Varaždinskih baroknih večeri. -Ovogodišnje, jubilarno, 55. izdanje Varaždinskih baroknih večeri najraskošnije je u dugoj povijesti našeg festivala. Varaždinske barokne večeri ove […]

    today07/08/2025 2

    0%