play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Županijskoj palači priređen prijem za dobrovoljne darivatelje krvi

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi koji se svake godine obilježava 25. listopada, u Županijskoj palači u Varaždinu  priređen je tradicionalni prijem za dobrovoljne darivatelje krvi te predstavnike društava Crvenog križa iz Varaždina, Novog Marofa, Ludbrega i Ivanca. U ime Varaždinske županije prisutne je pozdravio te čestitao na njihovoj nesebičnosti, plemenitosti i humanosti župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Danas obilježavamo Dan dobrovoljnih darivatelja krvi koji su darujući krv prema osnovnim načelima, dobrovoljno, besplatno, solidarno i anonimno, spasili brojne živote. Stoga im od srca jedno veliko hvala. Najveća gesta svakog čovjeka je pomoći drugome, a kada nekome možete spasiti život, onda je to istinska vrijednost. Veseli me što je naša županija prema broju darivatelja na trećem mjestu u Hrvatskoj. To je dobar pokazatelj, a posebno ako uzmemo u obzir da smo ove godine već premašili broj prikupljenih doza u odnosu na isto razdoblje prošle godine. To govori kako naši sugrađani u ovim neizvjesnim vremenima u kojima živimo osjećaju solidarnost i potrebu da pomognu drugima – rekao je župan Stričak.

Prema podacima Crvenog križa Varaždinske županije do kraja rujna ove godine prikupljeno je 8.696 doza krvi. Kako je ovogodišnji plan prikupiti 11.000 doza, prema dosadašnjim pokazateljima plan će biti premašen jer je već dosad prikupljeno 80% od planiranog. Ujedno ako se promatra isto razdoblje prošle godine broj doza ove godine povećan je za 6%. U ime gradskih društava Crvenog križa darivateljima se zahvalila ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Varaždin Sandra Mintas koja je objasnila kako se tijekom godine organiziraju brojne akcije na terenu, a darivatelji krv mogu darivati i na Odjelu za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin.

Odaziv je uvijek dobar. Naši sugrađani redovito daruju krv i odazivaju se pozivu, ali i sami daruju krv. Varaždinska županija u usporedbi s drugim županijama je na trećem mjestu prema broju darovanih doza, što je dovoljan pokazatelj koliko su naši sugrađani plemeniti – pohvalila je ravnateljica Mintas.

 

 

Franci Pintarić s područja Gradskog društva Crvenog križa Ivanec dobrovoljno je darivao krv već 150 puta te je svim mladima preporučio da idu njihovim stopama.

Meni to puno znači, dobro se osjećam jer pomažem ljudima. I drugima bi preporučio da daruju krv i da kada počnu neka ne odustanu – zaključio je Franci Pintarić.

 

Prijemu su još nazočile pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić, Danijela Kasal (GDCK Ivanec), Mirjana Matić Brdar (GDCK Novi Marof), Mirjana Jerbić (GDCK Ludbreg) i Slađana Cestar (Društvo Crvenog križa Varaždinske županije).

 

Popis dobrovoljnih darivatelja krvi:

 

DDK GDCK VARAŽDIN

 

Darko Kanjir                                   100

Božidar Liber                                  100

Mladen Zelen                                  100

Velibor Habulan                             100

Jasenka Martinez                              55

 

DDK GDCK IVANEC

 

Stjepan Sever                                 126

Franci Pintarić                               150

 

DDK GDCK LUDBREG

 

Marija Kraljić                                  55

Marija Međimorec                          55

Stanko Gložinić                              100

Branko Posavec                              125

 

DDK GDCK NOVI MAROF

 

Sanja Horvat                                   35

Silvio Novosel                                 50

Robert Huzjak                                 50

Gordana Bešenić                             55

Josip Harmicar                              125

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%