play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Županijskoj palači održana edukacija Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

U Županijskoj palači održana je edukacija obveznika s područja Varaždinske županije u pitanjima sukoba interesa i podnošenja imovinskih kartica. Riječ je o prvoj takvoj edukaciji koju provodi treći saziv Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa na čelu s predsjednicom Povjerenstva Aleksandrom Jozić-Ileković, a koja je bila namijenjena županima, gradonačelnicima, načelnicima,  predsjednicima i članovima uprava, direktorima trgovačkih društava, a u kojima jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave imaju većinski udio ili su njihovi osnivači, kao i ostalima koji su stupanjem na snagu postali obveznici Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak naglasio je kako Varaždinska županija kao jedinica regionalne samouprave djeluje transparentno, a jedan od dokaza je i ovogodišnja, deveta u nizu, „petica“ za proračunsku transparentnosti Instituta za javne financije.

-Ovim putem  zahvaljujem se Povjerenstvu za odlučivanju o sukobu interesa što je održalo edukaciju s predstavnicima gradova, općina, kao i ustanova i tvrtki kojima je Županija osnivač. Živimo u vremenu digitalizacije, kada svatko u bilo koje vrijeme može doći do određenih informacija, a interes javnosti kada su u pitanju sukob interesa ili imovinske kartice dužnosnika je poprilično velik. Stoga su ove edukacije od iznimne važnosti jer svima nama je u interesu da imamo što manje nedorečenosti, a da su društvene norme svima jasne i razumljive, jer jedino na taj način možemo kvalitetnije graditi svoje sredine – istaknuo je župan Stričak.

Predsjednica Povjerenstva Aleksandra Jozić-Ileković izjavila je kako se pred njima nalaze izazovi kao što su podizanje preventivnih politika i standarda u suzbijanju korupcije.

-Trebamo težiti snažnijoj koordinaciji i većoj učinkovitosti u provedbi antikorupcijskih mjera jer najvažnija je izgradnja integriteta i odgovornost onih osoba koji su obnašatelji javnih funkcija i to kroz uspostavu snažnijih sustava upravljanja sukoba interesa, kao i suočavanje s problemom klijentelizma i korupcije, jer svima nama zajednički cilj je povjerenje građana u tijela javne vlasti i institucije – naglasila je predsjednica Povjerenstva Jozić-Ileković.

Uz predsjednicu Povjerenstva, edukaciju su održali i predstojnica Ureda Povjerenstva Majda Uzelac, dok je Igor Lukač objasnio tumačenje pojedinih odredbi Zakona o sprječavanju sukoba interesa kroz primjere iz prakse i raspravu, a voditelj odjela za imovinske kartice Filip Štefan govorio je o svrsi podnošenja, rokovima i pravilnom popunjavanju obrasca imovinske kartice, kao i svrsi i postupku provjere podataka.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%