play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Višnjici održana manifestacija Dani sporta, zabave i kulture

U Višnjici se od 5. do 7. kolovoza, u organizaciji Udruge za sport i rekreaciju “Sport za sve” Višnjica, održavala manifestacija Dani sporta, zabave i kulture u okviru koje je odigran Memorijalni malonogometni turnir Stjepan Križanec. Riječ je o jednom od najdugovječnijih turnira koji se bez prestanka, već 27 godina, igra u spomen na poginulog hrvatskog branitelja iz Višnjice. Da se Stjepana Križanca kao i sve one koji su svoje živote utkali u temelje slobodne Hrvatske ne smije zaboraviti istaknuli su svi koji su se tijekom otvorenja manifestacije i turnira obratili nazočnima. Državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop rekao je tom prigodom da su iz malih mjesta poput Višnjice na branik Hrvatske stali veliki ljudi poput Stjepana Križanca te spremni žrtvovati vlastite živote činili velika djela.

– Branitelji koji su svoje živote dali za slobodnu nam Hrvatsku ne smiju po drugi puta umrijeti tako da ih se zaboravi. Da se to ne dogodi, da se ne zaboravi Stjepana Križanca zaslužan je i ovaj turnir koji se, njemu u spomen, već 27 godina održava u Višnjici., poručio je ispred glavnog pokrovitelja manifestacije, Grada Lepoglave, gradonačelnik Marijan Škvarić.

Manifestaciju i turnir otvorila je izaslanica župana Varaždinske županije, saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski koja je istaknula kako Višnjica s ponosom čuva spomen na svog heroja Stjepana Križanca kojem je počast, nakon otvorenja, odana kod njegova spomen obilježja. Na 27. Memorijalnom malonogometnom turniru Stjepan Križanec, kojije imao međunarodni karakter, sudjelovalo je 18 momčadi. U okviru manifestacije održan je susret vlasnika Tomos motora 1. Tomos susret “Med mejom i Ravnom gorom” koji je okupio oko 120 sudionika pristiglih u Višnjicu iz nekoliko županija i susjedne Slovenije koji su predstavli svoje ljubimce na dva kotača. Susret je organizirala udruga Tomos Višnjica. Održan je i košarkaški hakl turnir te dječje igre, a tijekom tri su se dana trajanja manifestacije brojni posjetitelji družili uz zabavni program pod velikim šatorom.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Politika

  Radimir Čačić u Ivancu razgovarao s građanima i posjetio umirovljenike, sportaše i poduzetnike

  Predsjednik Reformista, župan Varaždinske županije, Radimir Čačić, zajedno s predsjednicom ŽO Reformista i saborskom zastupnicom, Natalijom Martinčević, posjetio je grad Ivanec gdje su ga ugostile kandidatkinja Reformista za gradonačelnicu Ivanca, Kristina Geci Smoljo te predsjednica GO Reformista Ivanec i kandidatkinja za njenu zamjenicu Jelena Pavleković. Na ovaj način, Radimir Čačić dao je podršku kandidatkinjama na predstojećim izborima. Jučerašnji posjet Ivancu započeo je u Zajednici sportskih udruga grada Ivanca, koju čini […]

  today18/03/2021 62

  0%