play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Vinici otvorena izložba vina

U subotu, 22. travnja otvorena 22. po redu izložba vina u dvorani Općine Vinica.

Svečanosti otvorenja prisustvovali su župan Anđelko Stričak, saborski zastupnik i predsjednik Općinskog vijeća Općine Vinica Predrag Štromar. U ime suorganizatora i pokrovitelja izložbe, prisutne je pozdravio načelnik Općine Vinica dr.sc. Branimir Štimec prof., a prisutnima su se obratili i predsjednik Udruge vinogradara “Vinea” Stjepan Kovačić, predsjednik Organizacijskog odbora Zvonko Rožmarić i predsjednica Ocjenjivačkog komisije Marija Kuščar.

Na izložbu vina pristiglo je 309 uzoraka iz Varaždinske i susjednih županija pri čemu je Ocjenjivačka komisija dodijelila 54 zlatnih medalja, 157 srebrnih i 63 brončanih medalja. Šampion ovogodišnje izložbe koji je ocijenjen s 91 bodom je Chardonnay – polusuho vino, berba 2021. Miroslava i Anke Majhen iz Cestice.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Novih 4,1 milijun kuna za projekte male infrastrukture

  Na sjednici Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad, koja je održana u ponedjeljak, 20. lipnja, donijete su odluke o odabiru projekata za Mjeru 7.4. - Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Temeljem ovih odluka o dodjeli  bespovratnih sredstava 14 jedinica lokalne samouprave s područja LAG-a Sjeverozapad dobit će ukupno 4,1 milijun kuna bespovratnih sredstava […]

  today24/06/2022 7