play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Varaždinu uskoro novi koševi za smeće prilagođeni sortiranju

Na varaždinske gradske ulice uskoro stižu novi koševi za smeće na javnim površinama prilagođeni suvremenoj strategiji gospodarenja otpadom, razvrstavanju otpada. Gradu Varaždinu je prihvaćena prijava na Javni poziv za neposredno sufinanciranje poticanja mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada kojeg je objavio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u travnju ove godine. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirati će prijavu Grada Varaždina sa 40 % (30.500,00 € sa PDV-om) ukupno procijenjenih, prihvatljivih i opravdanih troškova projekta koji iznose 76.250,00 € sa PDV-om. Za ta sredstva bit će nabavljena oprema kako bi se postojeći koševi za smeće na gradskim javnim površinama zamijenili novijima i usklađenima sa pravilima sortiranja otpada. Postojeći koševi za smeće na javnim površinama grada Varaždina su dotrajali, nema ih dovoljno i nisu usklađeni sa pravilima sortiranja otpada. Novi koševi će omogućiti da građani na gradskim površinama imaju dovoljno mogućnosti pravilnog odlaganja otpada te komunalnom društvu omogućiti da ispravno sortira otpad te tako doprinose boljem uređenju okoliša, ekološkoj održivosti i ukupnom održivom razvoju grada Varaždina. Kante koje se nabavljaju putem ovog projekta (200 komada) imaju tri odvojena otvora za otpad – plastika, papir i bio otpad te će na taj način građanima biti omogućeno da na javnim gradskim površinama ispravno odlažu otpad u za to predviđene kontejnere.

Svrha projekta je da se uspostavi kvalitetniji, postojaniji i ekonomski učinkovitiji sustav gospodarenja komunalnim otpadom u skladu s načelima održivog razvoja, zaštite okoliša i prirode i zaštitom javnog interesa te poticanje unaprjeđenja sustava odvojenog sakupljanja otpada. Očekuje se da će ovim projektom biti dodatno smanjene količine biorazgradivog otpada koji se odlaže na odlagalištima otpada te povećati stopa odvojenog sakupljanja komunalnog otpada.

 

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Na području Općine Trnovec Bartolovečki postavljene tri kamere za nadzor brzine

  U Općini Trnovec Bartolovečki veliku brigu pridaju prometnoj sigurnosti. Tako su u svega nekoliko mjeseci na području općine postavljene čak tri kamere za nadzor brzine na iznimno prometnoj državnoj cesti koja se proteže duž općine. Postavljanje kućišta za kamere na nadzor brzine financirala je Općina za što je iz svog proračuna izdvojila oko 30 tisuća eura, a načelnica Verica Vitković kao razlog njihova postavljanja navodi gust promet i nesavjesne vozače […]

  today10/03/2023 23

  0%