play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Varaždinu počinje isplata „uskrsnica“ u iznosu 50 eura koju će primiti ukupno 4520 osoba

Jednokratna novčana pomoć Grada Varaždina – „uskrsnica“  namijenjena je umirovljenicima čija ukupna mirovinska primanja (inozemna mirovina i hrvatska mirovina) ne premašuju limit od ukupno 420 eura za mjesec prosinac 2023. godine.  „Uskrsnicu“  će također dobiti i osobe s invaliditetom koje su korisnici osobne invalidnine Hrvatskog zavoda za socijalni rad – Područne službe Varaždin i osobe koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin, a imaju prebivalište na području Grada Varaždina. Riječ je o 3776 umirovljenika, zatim 85 osoba koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin te 659 korisnika osobne invalidnine Hrvatskog zavoda za socijalni rad Varaždin.

U proračunu Grada Varaždina ukupno je osiguran iznos od  226.000,00 eura za isplatu „uskrsnica“.

Poštari će  dostavljati  „uskrsnice“  na adrese  korisnika, a previđa se da će je svi korisnici primiti najkasnije do Uskrsa.  Reklamacije će se podnositi nakon isplate „uskrsnica“ o čemu će Grad Varaždin  naknadno obavijestiti građane.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Stambene zgrade u Lepoglavi dobile spremnike za biootpad

  Predstavnici stanara iz stambenih zgrada s gradskog područja preuzeli su ovih dana od Grada Lepoglave spremnike namijenjene za odlaganje biootpada. Riječ je o 36 spremnika nabavljenih u okviru gradskog projekta vrijednog 750.000 kuna. Sredstva za realizaciju ovog projekta, kojim je ujedno nabavljeno i više od 2.000 spremnika za odlaganje papira i plastike u domaćinstvima na gradskom području, osigurali su Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, i to 85% potrebnih sredstava, […]

  today06/05/2021 85

  0%