play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Varaždinu otvoren poseban punkt za procjepljivanje građana

Danas je u jutarnjim satima u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu otvoren poseban punkt za procjepljivanje građana protiv bolesti COVID-19. To je inače prvi od punktova koje će Varaždinska županija organizirati s ciljem što bržeg, transparentnijeg i dostupnijeg procjepljivanja. Treba naglasiti kako punkt u Gospodarskoj školi nije otvorenog tipa, već na cijepljenje mogu doći samo one osobe koje su pozvane na cijepljenje. Organizaciju i tijek cijepljenja došli su vidjeti i načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije, ujedno i zamjenik župana Robert Vugrin, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Marin Bosilj, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Mladen Smoljanec i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić. „Danas smo počeli s cijepljenjem na prvome punktu, ovdje u dvorani Gospodarske škole, pozvali smo više od tisuću ljudi, a cijepi se samo s jednim cjepivom AstraZenecom. Znate i sami da je to cjepivo koja je dosta osporavano u Hrvatskoj, a u Zagrebu je bio mali odaziv na cijepljenje tim cjepivom. Vidjet ćemo kako će to biti kod nas. Ja se duboko nadam da će odaziv biti puno bolji. Prilikom naručivanja kod liječnika bilo je dosta problema, svaka treća osoba je pristala na cijepljenje ovim cjepivom Mi cijepimo onime što imamo, a imamo najavu za dolazak veće količine Pfizera te ćemo sukladno tome otvarati i dodatne punktove. Sljedeći tjedan ćemo imati i drugo ovakvo cijepljenje na području Županije, opet ovdje u dvorani Gospodarske škole i prilikom tog cijepljenja će biti procijepljeno više od 1500 žitelja naše Županije. Naručivati ćemo putem platforme cijepise.zdravlje.hr, a prijava na tu platformu je jedan od preduvjeta za bolju i bržu te transparentniju organizaciju samog cijepljenja. Zavod će biti spreman i za otvaranje drugih punktova na području Županije, u Novom Marofu, Ivancu i Ludbregu, ali naravno sve ovisi o količini dobivenog cjepiva. Moram naglasiti kako su građani uvažili našu molbu da ne dolaze prerano, zato i nema velikih gužvi, poštuju se rokovi, a to je bitno s epidemiološke strane” – naglasio je Marin Bosilj, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

Voditeljica epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Katica Čusek Adamić, dr.med. izrazila je zadovoljstvo današnjim procjepljivanjem te je pohvalila odaziv građana. „Građani koji su se danas odazvali nisu u nikakvom strahu, naprotiv vrlo hrabro i savjesno došli su na cijepljenje i to je za pohvaliti. Oni zaista vjeruju da je cjepivo jedini pravi lijek protiv zaraze koronom. Rizik i strahovi od mogućih nuspojava poput tromboze ili embolije su puno manji od rizika zaraze i zato cijepljenje ima smisla, dakle treba se cijepiti i samo na taj način možemo suzbiti epidemiju” – naznačila je Katica Čusek Adamić, dr.med.

Načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije, ujedno i zamjenik župana Robert Vugrin je istaknuo kako bi se danas trebalo procijepiti oko tisuću građana. „Ovo današnje cijepljenje je nadogradnja cijepljenju kojeg provodimo, od samog početka, odnosno od 27.prosinca prošle godine. Moram istaknuti kako naša Županija ne zaostaje za prosjekom Republike Hrvatske jer sve županije dobivaju cjepivo razmjerno broju stanovnika. Naša Županija je do sada dobila oko 24 tisuće doza cjepiva, od kojih je gotovo 19 tisuća osoba dobilo barem jednu dozu, a nešto iznad 4 tisuće osoba je dobilo i drugu dozu. U nekim Županijama postoji samo ovakav način procjepljivanja, no to je stvar dogovora i organizacije. Do sada je kod na sve dobro funkcioniralo, liječnici obiteljske medicine su dobili 14 tisuća doza cjepiva, 50 posta AstraZenece, 25 posto Moderne i 25 posto Pfizera. Za travanj je najavljena isporuka 18900 doza, od čega 8300 Pfizera, 7000 AstraZenece, skoro tri tisuće Moderne, i 600 doza Johnson & Johnson cjepiva. U travnju ćemo dakle dobiti skoro toliko cjepiva koliko smo dobili u prva tri mjeseca cijepljenja i to je jako dobro.– rekao je Robert Vugrin.

Koordinatorica današnjeg cijepljenja mr.sc. Irena Stipešević Rakamarić, dr.med, zahvalila se svima koji su uključeni u organizaciju današnjeg procjepljivanja. „Hvala svim liječnicima i medicinskim sestrama Zavoda za javno zdravstvo, studentima Sveučilišta Sjever, Zavodu za hitnu medicinu, volonterima Crvenog križa te Gospodarskoj školi na pripremi i organizaciji cijepljenja, sve ide svojim tokom, nema nervoze i nadamo se da će tako biti i dalje – rekla je mr.sc. Irena Stipešević Rakamarić, dr.med., koordinatorica današnjeg cijepljenja.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Društvu Crvenog križa Varaždinske županije gotovo 1,5 milijuna eura za projekt “Zaželi”

  Ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček potpisala je u petak, 23. veljače, ugovor u vrijednosti milijun 485 tisuća eura bespovratnih sredstava u okviru poziva „Zaželi“ za projekt “Omogućimo život u vlastitom domu“. Ovim ugovorom, omogućit će se zapošljavanje 30 osoba koje će pružati uslugu potpore i podrške za 180 starijih i nemoćnih osoba u tri grada i šest općina s područja Varaždinske županije, te su tako županijskom Crvenom […]

  today24/02/2024 4 1

  0%