play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Varaždinu otvoren jubilarni 10. MOP Festival multimedije

Sinoć je u P4 – Centru za mlade uz izložbu „Generativna grafika“ Mihaela Miklošića otvoren ovogodišnji MOP festival multimedije. Posjetitelji su imali prilike vidjeti seriju koja je nastala kao rezultat istraživanja generativnih procesa u vizualnom izražavanju. Kod generativnog procesa autor nije radio direktno na djelu, već je definirao niz pravila i ograničenja, odnosno, algoritam po kojem sustav generira neograničen broj iteracija grafike.

U tri dana festivala održat će se preko 20 događaja u vidu radionica, panel diskusija, gaming turnira, predavanja, izložbi i filmskih koncerata, a jučer je održana i prva radionica „Uvod u generativni dizajn“ Mihaela Miklošića koji se na samom otvorenju varaždinskoj publici predstavio samostalnom izložbom. Ovogodišnji program slavi digitalni barok. Teme su različite, a drugi dan festivala donosi radionicu – Dronovi u multimediji koju vode predstavnici Looma film and sound na kojoj će polaznici moći iskusiti osjećaj leta uz krajolik Varaždinske županije kroz jedinstvenu kombinaciju virtualne stvarnosti i FPV dronova. Također, danas kreće Gaming na Sjeveru, glavno okupljalište za informiranje svih posjetitelja MOP festivala sa stanjem, rastom i novostima u gaming industriji. U gaming zoni u prostorima P4 bit će organizirana kratka predavanja o gamingu, panel rasprave među najboljim igračima sa Sjevera, savjeti za amaterske igrače, gledanje finala SET turnira iz Counter Strike-a, te turniri u igrama na mobilnim uređajima i konzolama.

U 19 sati u Galeriji u Uskoj ulici br. 7 bit će otvorenje izložbe Kultura u fokusu 2020/2021. Izložba za ljubitelje fotografije, umjetničkih praksi i kulturnih dobara otkrit će neke nove “poglede” novih i znanih lica u svijetu fotografije. Subota je rezervirana za MOP digital baroque talks i brojna predavanja, ali i još dvije radionice – Digitalna ilustracija: od koncepta do finalnog rada voditeljice Kaje Kajfež te Tvornica eksperimentalnog filma voditeljice Monike Rusak. Jubilarni trideseti UX Meetup #MOP edition u organizaciji IxDA Croatia održat će se u subotu u obliku dizajn putovanja na MOP 10 Festival multimedije u Varaždin. Program okupljanja obuhvaća radionicu u trajanju od 3 sata na kojoj će se pokušati odgovoriti na pitanja što se do sada naučilo, kamo kolektivno želimo otići te raspravljati o budućnosti dizajna 2022. Festival u subotu u 20 sati zatvara jedinstveni glazbeno-filmski događaj u varaždinskom kinu Gaj. Glazbeno-filmski program KINOFONIJA! donosi projekciju glasovitog nijemog filma BERLIN, SIMFONIJA VELEGRADA Waltera Ruttmanna uz glazbenu pratnju sjajnog domaćeg kvarteta Chui, koji će uživo izvoditi originalnu prateću glazbu.

Organizator festivala je Udruga MOP Sveučilište Sjever, uz pokroviteljstvo i podršku Grada Varaždina, Studentskog centra Varaždin, Sveučilišta Sjever, Studentskog zbora UNIN te TZ Grada Varaždina. Partneri festivala su POU Varaždin i kino GAJ, Centar za mlade i nezavisnu kulturu P4, Hrvatski filmski savez i Kino Tuškanac, Goethe-Institut, GMV, Filmsko-kreativni studio VANIMA, Alpha-m i Caffe bar Elephant.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Ukrajinske izbjeglice stigle u Lepoglavu

  Iz ratom zahvaćene Ukrajine u Lepoglavu su proteklog vikenda stigle prve ukrajinske izbjeglice. Riječ je o njih desetak, uglavnom o majkama s djecom kojima je smještaj u Lepoglavi osigurala Varaždinska biskupija. Izbjeglice su smještene u prostoru nekadašnjeg župnog ureda gdje im je od strane lepoglavske župe, Gradskog društva Crvenog križa Ivanec i njegovih volontera, Grada Lepoglave i gradskog Stožera civilne zaštite, kao i građana, pružena sva potrebna pomoć i podrška. […]

  today22/03/2022 55

  0%