play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Varaždinu održan program za mlade „Fragmenti odrastanja“

Na Sceni Rogoz HNK u Varaždinu ove je subote (4. ožujka) održan program pod nazivom „Fragmenti odrastanja vol. 4“ na kojem su gostovale Nika Turković, pjevačica, Severina Lajtman, studentica i Marta Divjak novinarka i aktivistica, s ciljem poticanja mladih da se zauzimaju za vlastite interese ali i da ukažu na važnost brige o mentalnom zdravlju.

Posebne i svoje, gošće su sa sudionicima tribine podijelile iskustva kako njihove živote obilježavaju strasti prema onome čime se bave, prema glazbi, brizi za ljudska prava i glumi. Naglasile su da se iza svakog njihovog uspjeha također kriju i osobne borbe na različitim životnim frontovima, koje su utjecale i na njihove čvrsto izgrađene stavove. Na tribini su govorile o iskustvima odrastanja, dočaravajući epizode iz adolescencije kroz prizmu aktivnosti kojima se bave.

Program „Pukotine“ već treću godinu zaredom putuje u razne krajeve Hrvatske i uključuje mlade u razgovore o njihovu mentalnom zdravlju. Susret u Varaždinu, na kojem su, između ostalih, nazočili i mladi iz Kazališnog studija mladih iz skupine B1 HNK u Varaždinu pod dramskopedagoškim vodstvom Tanje Novak, moderirao je glumac Adrian Pezdirc, a cijeli se događaj odvijao uz stručnu podršku tima psihoterapeuta – Dušanke Kosanović, Josipe Mihić i Martine Ferić.

Skupina tinejdžera iz Kazališnog studija mladih ove se sezone kroz dramske igre i improvizacije bavi temama koje su njima relevantne, te problematiziraju epizode iz adolescencije koje smatraju rubnima. Pri tom, kroz dramsko stvaralaštvo, istražuju uzroke i posljedice pojedinih (ne)razumnih odluka koje njihovi likovi donose. Odlaskom na tribinu produbili su, ne samo razumijevanje za teme kojima se bave već su se dotakli i nekih važnih pitanja koja se tiču njihove životne dobi, kao što su – tko sam i koliko smijem biti to što jesam, te su produbili shvaćanje o važnosti razmjene iskustava i mentalnog zdravlja.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Srednjoj školi „Arboretum Opeka“ iz Marčana otvoren 3. Poljoprivredni sajam „Agrofest“

  U sklopu EU projekta „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi“, Srednja škola „Arboretum Opeka“ organizirala je 3. Poljoprivredni sajam „Agrofest“ na kojem se okupilo više od 40 izlagača iz Varaždinske i susjednih županija. Uz brojne domaće proizvode, kao šti su Varaždinsko bučino ulje, proizvodi od ljekovitog i aromatičnog bilja, proizvodi od meda, vina, likeri, voće i povrće, poseban šarm sajmu dali su i proizvođači cvijeća, ukrasnog bilja, a izložena je […]

  today13/10/2023 38

  0%