play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Varaždinu održan program za mlade „Fragmenti odrastanja“

Na Sceni Rogoz HNK u Varaždinu ove je subote (4. ožujka) održan program pod nazivom „Fragmenti odrastanja vol. 4“ na kojem su gostovale Nika Turković, pjevačica, Severina Lajtman, studentica i Marta Divjak novinarka i aktivistica, s ciljem poticanja mladih da se zauzimaju za vlastite interese ali i da ukažu na važnost brige o mentalnom zdravlju.

Posebne i svoje, gošće su sa sudionicima tribine podijelile iskustva kako njihove živote obilježavaju strasti prema onome čime se bave, prema glazbi, brizi za ljudska prava i glumi. Naglasile su da se iza svakog njihovog uspjeha također kriju i osobne borbe na različitim životnim frontovima, koje su utjecale i na njihove čvrsto izgrađene stavove. Na tribini su govorile o iskustvima odrastanja, dočaravajući epizode iz adolescencije kroz prizmu aktivnosti kojima se bave.

Program „Pukotine“ već treću godinu zaredom putuje u razne krajeve Hrvatske i uključuje mlade u razgovore o njihovu mentalnom zdravlju. Susret u Varaždinu, na kojem su, između ostalih, nazočili i mladi iz Kazališnog studija mladih iz skupine B1 HNK u Varaždinu pod dramskopedagoškim vodstvom Tanje Novak, moderirao je glumac Adrian Pezdirc, a cijeli se događaj odvijao uz stručnu podršku tima psihoterapeuta – Dušanke Kosanović, Josipe Mihić i Martine Ferić.

Skupina tinejdžera iz Kazališnog studija mladih ove se sezone kroz dramske igre i improvizacije bavi temama koje su njima relevantne, te problematiziraju epizode iz adolescencije koje smatraju rubnima. Pri tom, kroz dramsko stvaralaštvo, istražuju uzroke i posljedice pojedinih (ne)razumnih odluka koje njihovi likovi donose. Odlaskom na tribinu produbili su, ne samo razumijevanje za teme kojima se bave već su se dotakli i nekih važnih pitanja koja se tiču njihove životne dobi, kao što su – tko sam i koliko smijem biti to što jesam, te su produbili shvaćanje o važnosti razmjene iskustava i mentalnog zdravlja.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Kreativne radionice, potraga za pisanicama i izložba u Muzeju anđela

  Rajski vrt Muzeja anđela ove će godine krasiti preko 1500 šarenih pisanica koje su oslikala vrtićka djeca s područja grada Varaždina. Kreativni mališani zajedno sa svojim odgajateljicama dječjih vrtića Panda, Zeko, Bajka, Čira Čara, Malo drvo, Pinokio, Dječji vrtić Varaždin odjeli Aleja, Dravska, Koprivnička, Kozarčeva, Trakošćanska, Biškupec, Gortanova, Kućan, 03.04.2023. ujutro od 9:00 do 12:00h novim će pisanicama nadopuniti već postojeće Uskršnje instalacije i njima obogatiti izložbu pod nazivom Uskrs […]

  today30/03/2023 127

  0%