play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Varaždinu najavljeno Europsko prvenstvo u dvoranskom streličarstvu

U Varaždinu, u Areni na Dravi, od 19. – 24. veljače 2024. godine bit će održano Europsko dvoransko prvenstvo u dvoranskom streličarstvu.

Tu veliku sportsku manifestaciju koja će u Varaždinu okupiti 236 natjecatelja iz 24 države u sjedištu varaždinske gradske uprave u srijedu, 14. veljače 2024. najavili su, uz zamjenika gradonačelnika Miroslavama Markovića, Darko Uidl, predsjednik Hrvatskog streličarskog saveza, Damir Kolarek, predsjednik Streličarskog kluba Cekin, Anica Sitar, voditeljica za i sport i razvojne programe Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Dražen Cesar iz UO za društvene djelatnosti.

Europsko dvoransko prvenstvo održava se svake godine u veljači, a predsjednik HSS-a Darko Uidl zahvalio je Gradu Varaždinu na domaćinstvu te pohvalio varaždinsku Arenu kao najljepšu i najfunkcionalniju dvoranu u Hrvatskoj: Očekujemo oko 350 sudionika prvenstva koji će u Varaždinu i okolici ostvariti 2,5 tisuća noćenja. Potrudit ćemo se svima pokazati ljepote Varaždina. Damir Kolarek, predsjednik SK Cekin i izbornik juniorske reprezentacije podsjetio je na tradiciju i sjajne rezultate SK Cekin koji obilježava 50 godina postojanja: Naš klub je najjači u Hrvatskoj po organizacijskim sposobnostima, imamo iskusne članove koji su radili na organizaciji natjecanja u Hrvatskoj, europske i svjetske kupove te državna prvenstva. Sve to nam je omogućilo da budemo domaćin europskom prvenstvu i to nam je velika čast.

Ulaz u Arenu je besplatan, a u subotu i nedjelju su najatraktivnije finalne borbe. Natjecanja će se odvijati od 9 – 18 sati svakog dana.

Anica Sitar i Dražen Cesar podsjetili su da je Varaždin bio do sada domaćin velikim sportskim natjecanjima u različitim sportovima i da se uvijek se pokazao kao izvrstan domaćin.

U ime Grada Varaždina – pokrovitelja natjecanja, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković pozvao je sve da dođu u Arenu, daju podršku hrvatskoj reprezentaciji i upoznaju se sa tim atraktivnim sportom: Uz sve epitete kao što su grad glazbe i grad kulture, Varaždin je grad sporta i to je jedna od njegovih glavnih kvaliteta. Imamo jednu od najboljih sportskih infrastruktura u Hrvatskoj, sportske terene i dvorane te 150 klubova u različitim sportovima. Uz sve to pokušavamo dati priliku i onim sportovima i klubovima koji se manje vide. Streličarstvo je jedan od tih, uvjetno rečeno, manjih sportova, koji imaju tradiciju i rezultate. Zato im dajemo priliku da se pokažu i na ovakvim natjecanjima te da im na neki način honoriramo uspjehe i njihov trud – rekao je Marković te još jednom pozvao sve ljubitelje sporta da prate natjecanja u Areni.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Otvoreno novo skladište PZ „Varaždinsko povrće“ za skladištenje krumpira vrijedno 12 milijuna kuna

  Novo skladište Poljoprivredne zadruge „Varaždinsko povrće“ otvoreno je na prostoru bivše barutane na području Općine Vidovec. Riječ je o ulaganju vrijednom 12 milijuna kuna, kojim je Zadruga osigurala potreban prostor za skladištenje 3.000 tona krumpira. Čestitke su uputili brojni uzvanici, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, zamjenica župana Silvija Zagorec, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mladen Jakopović, predsjednik Općinskog vijeća Vidovca Krunoslav Bistrović, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu […]

  today31/05/2022 174

  0%