play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Varaždinskoj županiji osam novih slučajeva zaraze koronavirusom

Nakon što su testirane 233 osobe, u Varaždinskoj županiji jučer je potvrđeno osam novih slučajeva zaraze koronavirusom. Oporavilo se deset osoba i broj aktivnih slučajeva je 65. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je deset pacijenata. Broj novih slučajeva zaraze u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 43, a 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 72.
„Vidljiv je porast novooboljelih koji je očekivan s obzirom na uzlazni trend obolijevanja u cijeloj Hrvatskoj. Virus će uvijek pronalaziti osjetljive osobe koje nisu cijepljene i koje dosad nisu preboljele COVID-19. Ako želimo kontrolirati kretanje virusa i zdravlje u našoj zajednici, onda se treba cijepiti i postići željeni cjepni obuhvat od 70 posto. Broj oboljelih u bolnici je 10 i tu se vidi porast u odnosu na prošli tjedan” – rekla je dr. Katica Čusek Adamić, voditeljica Epidemiološke djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.
Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u Varaždinskoj županiji je prvom dozom cijepljeno 46 posto ukupnog stanovništva, a s obje doze 42,4 posto stanovništva. Gleda li se odraslo stanovništvo, prvom dozom je cijepljeno 55,2 posto starijih od 18 godina, a s obje doze njih 50,9 posto.
Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije cijepljenje za veći broj građana organizira:
Srijeda, 1. rujna – sportska dvorana Gospodarske škole u Varaždinu – od 8 do 13 sati – cijepljenje drugom dozom AstraZenece i Pfizera za građane koji su prvom dozom cijepljeni 28. srpnja, 29. srpnja i 31. srpnja (u Ludbregu), te cijepljenje prvom dozom Pfizera za sve zainteresirane građane bez prethodne najave.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Obrazovanje

  Učeniku Emanuelu Tukaču novčana nagrada za broncu na Matematičkoj olimpijadi u Japanu

  Nakon više od 300 sati priprema u Olimpijskoj grupi Centra izvrsnosti za matematiku Varaždinske županije, ali i brojnih sati samostalnoga rada, sada već bivši učenik Prve gimnazije Varaždin Emanuel Tukač osvojio je brončanu medalju na 64. po redu Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi održanoj ovoga mjeseca u Japanu. Put do bronce nije bio lak, jer je Emanuel prvo morao izboriti mjesto u šesteročlanoj ekipi Hrvatske, a u Japanu je zajedno s još […]

  today21/07/2023 31

  0%