play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Varaždinskoj županiji 116 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Nakon što je testirano 476 osoba u Varaždinskoj županiji jučer je potvrđeno 116 novih slučajeva zaraze koronavirusom.
Time broj novih slučajeva u posljednjih 14 dana iznosi 399 na 100.000 stanovnika, što je porast u odnosu na kraj rujna kada je 14-dnevna incidencija iznosila 318 slučajeva na 100.000 stanovnika.
U Općoj bolnici Varaždin na liječenju su 72 pacijenta, od kojih su četiri u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru. „U županiji u posljednjih sedam dana bilježimo porast novih slučajeva od 34 posto u odnosu na prethodnih sedam dana. Analize Zavoda za javno zdravstvo pokazuju da dominantno obolijevaju necijepljene osobe, čiji je udio među pozitivnima 80 posto. Udio djece u ukupnom broju novooboljelih je pak između 30 i 35 posto. Iz toga je vidljivo da virus i dalje pronalazi neimune osjetljive osobe. Uz odgovorno ponašanje svakog pojedinca, jedini način da se smanji broj novooboljelih i broj hospitaliziranih, a time i broj smrtnih slučajeva je cijepljenje” – rekla je dr. med. Katica Čusek Adamić, voditeljica Epidemiološke djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Uređenje biciklističko – pješačke staze uz rijeku Plitvicu, novo zeleno mjesto rekreacije na području Varaždina

  Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj, 8. veljače predstavio je 7 strateških stupova razvoja s više od 50 međusobno integriranih projekata važnih za razvoj Urbanog područja Varaždin, a kojeg čine Grad Varaždin i 14 okolnih jedinica lokalne samouprave. Financiranje projekta planirano je kroz integrirana teritorijalna ulaganja za Urbano područje Varaždin – ITU mehanizam, za vrijeme trajanja financijske perspektive od 2021. do 2027. godine. Jedan od navedenih projekata je „Uređenje […]

  today04/04/2023 41

  0%