play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Varaždinskoj županiji 116 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Nakon što je testirano 476 osoba u Varaždinskoj županiji jučer je potvrđeno 116 novih slučajeva zaraze koronavirusom.
Time broj novih slučajeva u posljednjih 14 dana iznosi 399 na 100.000 stanovnika, što je porast u odnosu na kraj rujna kada je 14-dnevna incidencija iznosila 318 slučajeva na 100.000 stanovnika.
U Općoj bolnici Varaždin na liječenju su 72 pacijenta, od kojih su četiri u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru. „U županiji u posljednjih sedam dana bilježimo porast novih slučajeva od 34 posto u odnosu na prethodnih sedam dana. Analize Zavoda za javno zdravstvo pokazuju da dominantno obolijevaju necijepljene osobe, čiji je udio među pozitivnima 80 posto. Udio djece u ukupnom broju novooboljelih je pak između 30 i 35 posto. Iz toga je vidljivo da virus i dalje pronalazi neimune osjetljive osobe. Uz odgovorno ponašanje svakog pojedinca, jedini način da se smanji broj novooboljelih i broj hospitaliziranih, a time i broj smrtnih slučajeva je cijepljenje” – rekla je dr. med. Katica Čusek Adamić, voditeljica Epidemiološke djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Pčelarima s područja općine Trnovec Bartolovečki doniran šećer, a pčelari školama u Trnovcu i Šemovcu donirali med

  U Trnovcu Bartolovečkom organizirana je podjela šećera za pčelare s područja Općine.      Načelnica Verica Vitković ovom je simboličnom gestom odlučila pomoći pčelarima. ''Na području Općine imamo 10 pčelara i mislim da je vrlo važno da Općina na ovaj zasad simboličan način pomaže u prihrani i opstanku pčela. Svjesna sam da prema ukupnom trošku koji naši pčelari imaju, ovo nije velika donacija, ali vjerujem kako će i ovo dobro doći. Za […]

  today21/09/2022 9

  0%