play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Varaždinskim Toplicama otvoreno novo dječje igralište vrijedno više od 65 tisuća eura

 

Na radost djece ali i roditelja, u Varaždinskim Toplicama u srijedu je otvoreno novo dječje igralište u Vrbicama. Tim su povodom djeca iz Dječjeg vrtića Tratinčica na novome dječjem igralištu obilježila Hrvatski olimpijski dan.

 

Ukupna vrijednost dječjeg igrališta iznosi 65.852,40 eura. Zahvaljujući dobro pripremljenom programu i prijavi na natječaj LAG Izvor, Grad Varaždinske Toplice za ovaj je projekt dobilo 46.612,94 eura, odnosno više od 70 posto troškova projekta sufinancirano je od strane LAG Izvor.

 

Otvaranju novoga igrališta prisustvovala je i gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice, Dragica Ratković, koja nije krila zadovoljstvo otvaranjem još jednog dječjeg igrališta.

 

– Drago mi je kada vidim ova nasmijana dječja lica, to je samo znak da radimo dobro i da će djeci svakako poslužiti ovo dječje igralište. Moram napomenuti da igralište u Vrbicama nije jedini projekt koji nam je sufinancirani od strane LAG Izvor. Osim za igralište u Vrbicama, od LAG Izvor dobili smo sredstva i za dječje igralište i Fitness park kod Osnovne škole. Ovim im putem zahvaljujem na sredstvima, koja su nam svakako dobro došla – rekla je gradonačelnica Ratković te dodala kako Grad Varaždinske Toplice kontinuirano ulaže u djecu, i to od najranije dobi.

 

– Samo za demografske mjere smo u Proračunu izdvojili 173 tisuće eura jer želimo i moramo ulagati u našu djecu. Uvijek govorim da su djeca naša budućnost i na njima svijet ostaje. Naravno, osim ulaganja u obrazovanje tu je i ulaganje i u potrebnu infrastrukturu, pa tako i dječja igrališta. Želimo svoj našoj djeci omogućiti jednake uvjete za kvalitetan rast. Ovime ne samo da potičemo na zajedničku igru sa vršnjacima, nego se i potiče na kretanje, na sport i zdrav život.  Zbog toga mi je vrlo drago što je upravo obilježavanjem Olimpijskog dana otvoreno novo dječje igralište u Vrbicama – poručila je gradonačelnica Ratković.

 

 

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dnevnim bolnicama do smanjenja lista čekanja i broja dana hospitalizacije

  Prema izračunu Europskog društva za internističku onkologiju broj bolesnika s malignom bolesti će se do 2040. godine udvostručiti. Da već sada svjedočimo tom povećanju govori broj prijema kroz dnevnu bolnicu. I dok je 2015. godine u Općoj bolnici Varaždin u dnevnoj bolnici (opće internističke + imunologije, onkologije i hematologije) broj prijema bio 2.674, samo ove godine broj prijema iznosi 12.522. Stoga je od iznimne važnosti bilo ostvariti kvalitetnu zdravstvenu skrb […]

  today27/11/2023 5

  0%