play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Varaždinskim Toplicama otvoreno novo dječje igralište vrijedno više od 65 tisuća eura

 

Na radost djece ali i roditelja, u Varaždinskim Toplicama u srijedu je otvoreno novo dječje igralište u Vrbicama. Tim su povodom djeca iz Dječjeg vrtića Tratinčica na novome dječjem igralištu obilježila Hrvatski olimpijski dan.

 

Ukupna vrijednost dječjeg igrališta iznosi 65.852,40 eura. Zahvaljujući dobro pripremljenom programu i prijavi na natječaj LAG Izvor, Grad Varaždinske Toplice za ovaj je projekt dobilo 46.612,94 eura, odnosno više od 70 posto troškova projekta sufinancirano je od strane LAG Izvor.

 

Otvaranju novoga igrališta prisustvovala je i gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice, Dragica Ratković, koja nije krila zadovoljstvo otvaranjem još jednog dječjeg igrališta.

 

– Drago mi je kada vidim ova nasmijana dječja lica, to je samo znak da radimo dobro i da će djeci svakako poslužiti ovo dječje igralište. Moram napomenuti da igralište u Vrbicama nije jedini projekt koji nam je sufinancirani od strane LAG Izvor. Osim za igralište u Vrbicama, od LAG Izvor dobili smo sredstva i za dječje igralište i Fitness park kod Osnovne škole. Ovim im putem zahvaljujem na sredstvima, koja su nam svakako dobro došla – rekla je gradonačelnica Ratković te dodala kako Grad Varaždinske Toplice kontinuirano ulaže u djecu, i to od najranije dobi.

 

– Samo za demografske mjere smo u Proračunu izdvojili 173 tisuće eura jer želimo i moramo ulagati u našu djecu. Uvijek govorim da su djeca naša budućnost i na njima svijet ostaje. Naravno, osim ulaganja u obrazovanje tu je i ulaganje i u potrebnu infrastrukturu, pa tako i dječja igrališta. Želimo svoj našoj djeci omogućiti jednake uvjete za kvalitetan rast. Ovime ne samo da potičemo na zajedničku igru sa vršnjacima, nego se i potiče na kretanje, na sport i zdrav život.  Zbog toga mi je vrlo drago što je upravo obilježavanjem Olimpijskog dana otvoreno novo dječje igralište u Vrbicama – poručila je gradonačelnica Ratković.

 

 

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Sin prijetio policajcima smrću, a njegov 91-ogodišnji otac krenuo na njih sjekirom

  U srijedu, 24. srpnja u 8 sati policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su dojavu građanina da 65-godišnjak krši mjeru opreza uspostavljanja kontakta s njim te mu šalje poruke. Postupajući po dojavi, dvojica policijskih službenika zatekla su 65-godišnjaka na dvorištu obiteljske kuće te ga pozvali da im priđe radi obavljanja razgovora na okolnosti kršenja mjere. Isti se oglušio na pozive te se počeo udaljavati prema kući, zbog čega mu je […]

  today25/07/2024 3

  0%