play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Varaždinskim Toplicama investicije ne staju: Korak bliže prema izgradnji trodijelne školske sportske dvorane

Potpisivanjem ugovora za izradu geotehničkog elaborata te za izradu glavnog i izvedbenog projekta s troškovnicima i reviziju glavnog projekta napravljen je korak bliže prema realizaciji još jedne značajne investicije u Varaždinskim Toplicama – izgradnji trodijelne školske sportske dvorane Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića.

Nakon završetka postupka javne nabave za izradu projektno-tehničke dokumentacije, ravnateljica škole Goranka Štefanić ugovor je potpisala s predsjednikom Uprave Geokon-Zagreb d.d. Zagreb Renatom Lisicom, za izradu geotehničkog elaborata, a vrijednost ugovora iznosi 7.955,00 eura s PDV-om. Izrada glavnog i izvedbenog projekta s troškovnicima povjerena je firmi Aris d.o.o. iz Varaždina. Njihov ugovor iznosi 58.875,00 eura s PDV-om, a potpisao ga je direktor tvrtke Ivan Vindiš. Za revizija glavnog projekta odabran je StruDes d.o.o. iz Zagreba, a riječ je o ugovoru vrijednom 2.936,20 eura s PDV-om.

Sredstva su osigurana Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt prijavljen na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije”, u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., a Ugovor je potpisan s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije 28. prosinca 2022. godine.

Projektno-tehnička dokumentacija bit će izrađena do kraja godine, te ćemo aplicirati na javni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja za dodjelu bespovratnih financijska sredstva za izgradnju trodijelne školske sportske dvorane. To je za naše Varaždinske Toplice i za našu školu od velikog značaja. Kako u Varaždinskim Toplicama djeluje Područni odjel varaždinske Glazbene škole, izgradnjom trodijelne dvorane, postojeću malu dvoranu koju sad imamo prenamijenit ćemo u koncertnu. U financiranju će, uz resorno ministarstvo, sudjelovati i Varaždinska županija, Grad Varaždinske Toplice i dobit ćemo dvoranu s 500 sjedećih mjesta  – izjavila je ravnateljica Štefanić.

Potpisivanju ugovora nazočili su toplička gradonačelnica Dragica Ratković, pročelnik županijskog  Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek te župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je izrazio zadovoljstvo što su u Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU osigurana sredstva za projektiranje izgradnje ove školske sportske dvorane.

Iako se ta dvorana gradi za potrebe učenika, odnosno za kvalitetno odvijanje nastave te školskih aktivnosti, naglašavam da će u popodnevnim i večernjim satima dvoranu moći koristiti  klubovi kao i zainteresirani građani s područja grada. Izgradnjom tog objekta Varaždinske Toplice dobivaju još jedan sadržaj društvene i sportske namjene, ali jednako tako bit će ju moguće koristiti i u turističke svrhe, odnosno za održavanje sportskih, kulturnih i gospodarskih manifestacija – rekao je župan Stričak.

Gradonačelnica Dragica Ratković istaknula je da toplički učenici na natjecanjima postižu izvrsne rezultate te da se  dvorana radi kako bi mogli još bolje i kvalitetnije trenirati i imati sve adekvatne uvjete.

U ovom gradu investicije ne staju. To smo obećali našim građanima. Moramo promijeniti imidž i izgled našeg grada na bolje i vodeći se tim ciljem već smo realizirali nekoliko važnih projekata. Ovo će biti lijepa, dobrodošla investicija i krasna građevina koju moramo izgraditi i ostaviti našoj djeci i budućim generacijama na korištenje – naglasila je gradonačelnica Ratković.

Rok za provedbu ovog dijela projekta je siječanj 2024. godine, a prema riječima ravnateljice škole, bude li se sve odvijalo prema planu, gradnja dvorane trebala bi početi u proljeće 2025. godine.

 

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Zelendvor ove nedjelje okuplja konjanike, konje i zaljubljenike u ove plemenite životinje

  Uz obilježavanje Dana Općine Petrijanec u Zelendvoru se ove nedjelje održavaju konjičke igre. Okupljanje konjanika počet će već od 9 sati, svečano postrojavanje je u 11 sati, slijedi vožnja dvoprega u 12 sati, a nakon ručka, u 15 sati će uslijediti tekličko jahanje i konjička štafeta. Organizatori Konjičkih igara, koje i ovaj put imaju međunarodni predznak, su Udruga „Konj moj prijatelj“ i Općina Petrijanec. Zelendvorska manifestacija po mnogo čemu je […]

  today21/06/2024

  0%