play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Varaždinske Toplice stiže gotovo 70 tisuća eura iz Fonda za zaštitu okoliša

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitosti raspisao je Javni poziv za neposredno sufinanciranje provedbe mjera prilagodbe klimatskim promjenama u svrhu jačanja otpornosti urbanih sredina vrijedan 17 milijuna eura, a dio sredstava stiže i u Varaždinske Toplice.

Naime, Gradu Varaždinske Toplice odobrena su sredstva najviše u iznosu od 69.723,00 eura s PDV-om, što čini 80% procijenjenih i Fondu opravdanih troškova projekta, koji iznose 87.153,75 eura s PDV-om.

U sklopu projekta planira se zasaditi 133 novih stabala, grupe stabala i grmlje te izgraditi nove travnate zelene površine za sadnju drvoreda na pojedinačnih 9 mikro lokacija – manjih zelenih oaza na području Varaždinskih Toplica.

Ugovor o sufinanciranju između Grada Varaždinske Toplice i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku obnovu potpisan je u petak na svečanosti u Zagrebu, a ugovore su korisnicima dodijelili potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministrica zaštite okoliša i zelene tranzicije Marija Vučković te direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen.

Gradonačelnica Dragica Ratković tim je povodom istaknula kako Grad Varaždinske Toplice nastoji biti što zeleniji grad, a ova sredstva svakako će pomoći u tome naumu. Ujedno je zahvalila Vladi RH i resornom ministarstvu te Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na odobrenim sredstvima za provedbu projekta, kao i Javnoj ustanovi za regionalni razvoj Varaždinske županije koja je pripremila projekt.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Promovirana monografija “Germanizmi” u varaždinskom govoru

  „Germanizmi u varaždinskom govoru“ naziv je monografije autorice dr. sc. Sanje Županić koja je promovirana u četvrtak, 2. prosinca 2021. godine u salonu Gradske vijećnice Grada Varaždina. Uzvanike na promociji ovog izdanja koju je organizirao Zavod za znanstveni rad u Varaždinu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u sklopu programa obilježavanja Dana grada Varaždina, blagdana svetog  Nikole pozdravio je gradonačelnik dr.sc Neven Bosilj. Naglasio je stoljetnu povezanost Varaždina sa zemljama njemačkog […]

  today03/12/2021 264

  0%