play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Varaždinske Toplice stiže 100 tisuća eura iz Ministarstva kulture i medija

Nastavlja se zaštita i očuvanje nepokretnih kulturnih dobara na području grada Varaždinske Toplice. Naime, Ministarstvo kulture i medija donijelo je odluku o dodijeli ukupnih 21.661.329,00 eura za 577 programa zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara, a jedan dio tih bespovratnih sredstava stiže i u Varaždinske Toplice i to 100 tisuća eura za čak tri projekta.

 

Tako su Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice dodijeljena sredstva u iznosu od 30 tisuća eura za izradu dokumentacije za Kaštel zagrebačkog Kaptola, a za konstruktivnu i građevinsku sanaciju Kaštela zagrebačkog Kaptola dodijeljeno je 30 tisuća eura Zavičajnom muzeju Varaždinske Toplice.

 

Zavičajni muzej ujedno dobiva i 40 tisuća eura za izradu dokumentacije i građevinske radove na Drvenoj tradicijskoj kući u Perivoju Marije Ružičke Strozzi.

 

Tom je prilikom gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković istaknula kako je ovo samo nastavak ulaganja u topličku kulturnu i povijesnu baštinu.

 

– Protekle godine dobili smo 60 tisuća eura od Ministarstva kulture i medija za dva projekta, ove godine čak 100 tisuća eura. Veliko hvala Ministarstvu što su nam i ove godine odobrili bespovratna sredstva, kao i hvala svima onima koji su sudjelovali u pripremi projekata. Varaždinske Toplice imaju izuzetno bogatu kulturnu i povijesnu baštinu, a ovo je još samo jedan pokazatelj da je ona prepoznata i na nacionalnoj raziniporučila je gradonačelnica Ratković.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Bumbari Varteksa osvojili treće mjesto na turniru u Švicarskoj

  Mladi nogometaši U-12 iz NK Varteks ponosno su se vratili kući s brončanim medaljama s prvog turnira prijateljstva „Crohelvetic Fussball Cup“ koji je održan u nedjelju, 23. lipnja, na terenima Sportanlage Schweizerbild u gradu Schaffhausenu, prijateljskom gradu Varaždina u Švicarskoj. Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina turnir je održan u organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu, uz potporu Kulturne udruge HSD Ban St. Gallen i grada Schaffhausena. Ovaj turnir okupio […]

  today24/06/2024 2

  0%