play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U uređenje nove pedijatrijske ordinacije Doma zdravlja Varaždinske županije uloženo 28.000 eura

U sklopu Doma zdravlja Varaždinske županije u Zagrebačkoj 94a u Varaždinu je 1. siječnja 2024. godine počela s radom nova pedijatrijska ordinacija u kojoj o malim pacijentima skrbe nositeljica tima doktorica Sanela Šalig, specijalistica pedijatrije, i medicinska sestra Ana Češljaš.

Riječ je o četvrtoj pedijatrijskoj ordinaciji otvorenoj u sastavu Doma zdravlja, koja je preuzela pacijente privatne ordinacije dr. med. Vlatke Putar Kranjc nakon odlaska te specijalistice pedijatrije u mirovinu, čime je osigurana kontinuirana zdravstvena skrb.

U uređenje nove ambulante u Zagrebačkoj ulici uloženo je gotovo 28.000 eura županijskih sredstava i sredstava Doma zdravlja, čime su mali pacijenti dobili kvalitetno opremljenu i lijepo uređenu ordinaciju. Cjelokupni prostor je rekonstruiran, a posebno sanitarni čvorovi uz dogradnju sanitarnih prostora za osobe s invaliditetom. Opremanju je pridonijela i tvrtka Kaufland donacijom od 5.000 eura.

Mališane očekuje iznenađenje koje im je priredila umjetnica Anita Husnjak, poznata upravo po muralima: zidove čekaonice i same ordinacije oslikala je motivima šume i životinjica, čime je postignuta estetizacija i humanizacija cjelokupnog prostora.

Ovo je posljednja u nizu oslikanih ordinacija Doma zdravlja, nakon pedijatrijskih ordinacija u Varaždinskim Toplicama, Lepoglavi i Ludbregu, medicinsko-biokemijskog laboratorija u Kolodvorskoj u Varaždinu, ordinacije obiteljske medicine te svih dentalnih ordinacija Doma zdravlja, koje također skrbe o malim pacijentima.

– Oslikavanje zidova u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu donacija je umjetnice te zahvaljujemo Aniti Husnjak na ovoj lijepoj suradnji. Sredstva za oslikavanje ostalih ordinacija osigurao je Dom zdravlja, koji je u posljednje 2,5 godine uložio značajna sredstva kako bi u ordinacijama, čekaonicama i drugim prostorima osigurali standarde koje moraju imati. Pritom nismo zanemarili ni ovaj važan dio približavanja prostora pacijentima, posebno onim najmlađima – istaknuo je ravnatelj Doma zdravlja dr. sc. Jurica Veronek, koji je novu pedijatrijsku ordinaciju obišao zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubicom Božić te umjetnicom Anitom Husnjak.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 6

  0%