play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Trnovcu organizirano predavanje o uklanjanju azbesta

Općina Trnovec Bartolovečki u srijedu je za svoje mještane organizirala predavanje o projektu uklanjanja azbestnih krovova i fasada. Predavanje je održala Udruga Moj otok, koja projekt “Uklonimo azbest iz naše okoline” provodi još od 2012. godine.

Svi zainteresirani na predavanju su mogli čuti o zdravstvenom i tehnološkom aspektu azbesta, nakon čega je bila riječ o legislativi i na koji način ukloniti azbest. Predavanje je bilo organizirano zbog toga jer na području općine još uvijek postoji mnogo kuća sa azbestom, što je potvrdila i načelnica Verica Vitković.

– Svi znamo što znači azbest, kakve posljedice ima po zdravlje ljudi. Željeli smo da naši ljudi budu upoznati sa situacijama koje doprinose njihovom zdravstvenom stanju – rekla je načelnica te istaknula kako je Općina prošle godine sanirala krovište kod Agro udruge Šemovec, dok je ove godine to napravljeno na zgradi u Šemovcu gdje je bila bivša Poljoprivredna zadruga Jalžabet.

Predsjednica Udruge Moj otok, Svjetlana Maljković, istaknula je kako se Udruga najviše bazira na projektima na temu očuvanja baštine i okoliša, pri čemu su uspješno radili sa preko 200 gradova i općina.

– Najjači naš projekt je Uklonimo azbest iz životne okoline, i to preko 12 godina. Potaknuli smo sigurno bar 80 posto tih jedinica da se uključe u pomoć svom stanovništvu, da na neki način sufinanciraju zbrinjavanje – rekla je Maljković.

A kako bi se mještanima s područja općine olakšala zamjena odnosno uklanjanje azbestnih ploča, Općina planira sufinancirati te troškove.

-Na samoj tribini podijelili smo upitnike, a ostale ćemo poslati svim domaćinstvima, kako bi dobili realnu sliku koliko na području općine imamo kuća, odnosno objekata gdje treba ukloniti azbest. Na taj način moći ćemo u proračunu za iduću godinu osigurati određen dio sredstava i sufinancirati uklanjanje azbesta i time smanjiti troškove našim sumještanima – zaključila je Vitković.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Najavljena tradicionalna, 5. humanitarna utrka grada anđela

  Ulicama i trgovima uže gradske jezgre Varaždina uskoro će ponovo trčati i veliki i mali, ne samo zbog rekreacije, već i za plemeniti cilj – u ponedjeljak je najavljena 5. humanitarna utrka grada anđela koja je ove godine posvećena varaždinskoj udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem „Sunce”. I ovoga će se puta utrka održati u organizaciji idejnog začetnika Damira Habijana, inače novog ministra gospodarstva i održivog razvoja te Zajednice sportskih […]

  today26/02/2024 4

  0%