play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Trnovcu održana manifestacija ”Okusi i običaji našega kraja”

Ovog vikenda u Trnovcu je, već tradicionalno, održana manifestacija ”Okusi i običaji našega kraja”. Kao i svake godine, vrijedne članice udruge žena ”Trnovečko srce”, pripremile su bogatu ponudu jela koja su već i zaboravljena, a ovo je bila jedinstvena prilika za prisjećanje na hranu i tradiciju naših starih.

Svi posjetitelji i ove su godine mogli besplatno probati starinska jela ovog kraja pripremljena na način kako su ih radili naši stari. Na šarenim stolovima, za kojima su ih dočekale nasmijane članice Udruge, našli su se čurke sa zeljem, kuruzni žganci, grah s zeljem, grah ričet, kuhani buncek, najbolji trnovečki makači, štrukli, hajdina i kuruzna zlevka, orehnjača, makovnjača i još puno finih slanih i slatkih jela.

Osim dobre hrane, posjetitelji su mogli uživati u pjesmi i plesu najmlađih i onih malo starijih, tako da dobre volje i ugodne atmosfere nije nedostajalo.
Načelnica Verica Viktović s velikim je veseljem pratila ovu manifestaciju i zahvalila članicama Udruge Trnovečko srce na iznimnom trudu i doprinosu te zaželjela još puno uspješnih manifestacija koje se uvijek održavaju na veliko veselje svih mještana i posjetitelja Trnovca.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Udruga Tilia Nova ponovno provodi kreativne radionice namijenjene djeci

  Udruga Tilia Nova, uz financijsku podršku Općine Petrijanec, od 2. prosinca ponovno provodi kreativne radionice namijenjene djeci. Kroz ručni rad i upotrebu različitih materijala, najčešće prirodnih i recikliranih, djeca provode svoje slobodno vrijeme kreativno se izražavajući. Osim samih radova djeca se neposredno uče i timskom radu, empatiji te uvažavanju različitosti. Glazba je neizostavna u radu, a isto tako i veselje i smijeh. Radionice će se odvijati svaki četvrtak i subotu […]

  today10/12/2021 121

  0%