play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U tijeku radovi na rotacijskom parkingu kod groblja u Petrijancu

U sklopu brojnih projekata na području Općine Petrijanec kraju se privode radovi na proširenju postojećeg parkirališta uz grobnu kuću na Petrijanečkom groblju.

“Ovo je treća faza uređenja groblja, nakon što smo prvom fazom opločili dvije staze betonskim tlakavcima, drugu fazu izveli smo proračunskim sredstvima otkupivši dvije parcele uz grobnu kuću za parking. Ovim projektom planirano je urediti i proširiti postojeći neuređeni parkirališni prostor za lokalne posjetitelje groblja i drugih mještana koji će se sastojati od 47 parkirnih mjesta. Vrijednost projekta iznosi 111.667,22 EUR (s PDV-om), a Općini su od strane Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, mjera 7.4.1., odobrena bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu od 38.724,15 EUR.”,  rekao je načelnik Željko Posavec

Ovim zahvatom osigurava se lakši i jednostavniji rotacijski protok prometa unutar parkirališta, jednostavni ulaz i izlaz vozilima sa nerazvrstane ceste na parkirne površine, te stvaranje sigurnije i komfornije mirovanje motornih vozila. Planiranom izgradnjom osiguravaju se parkirališna mjesta kapaciteta za 47 vozila, od čega su 2 parkirališna mjesta osigurana za osobama smanjene pokretljivosti.

Do sada je kolni prilaz s neuređenim parkiralištem imao kapaciteta do 20-ak osobnih vozila uz ogradu groblja koji su koristili djelatnici za potrebe uređenja groblja, osobe zadužene za održavanje, te ostali posjetitelji groblja. Projekt bi trebao biti završen do sredine listopada.

Ovim projektom planirano je sljedeće:
– izgradnja parkirališta za ukupno za 47 osobna vozila
– izgradnja odvojenog kolnog ulaza i izlaza vozila sa Ulice Alojzije Stepinca
– izgradnja dodatnog kolnog ulaza u ograđeni dio groblja
– uređenje okolnih površina betonskim opločnicima

Sva parkirna mjesta će biti pod kutom od 90° s obzirom na prometni jednosmjerni koridor motornih vozila. Iza parkirnih mjesta izvesti će se dodatni zaštitni pojas u širini od 50 cm sa obje strane, dok ukupan manipulativni komunikacijski put parkirališta iznosi širine 6,00 m.
Parkiralište je projektirano kao jednosmjerno i to kružnog prometnog rješenja, a koji će biti označen pripadajućom prometnom signalizacijom.
Između samog parkirališta i postojeće ograde groblja prema grobnoj kući se planira omeđiti cestovnim rubnjacima i opločiti.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%