play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U tijeku je obnova i nadogradnja grobne kuće u Šemovecu

Općina Trnovec Bartolovečki započela je s projektom obnove i nadogradnje grobne kuće u Šemovcu koja je, kako poručuju iz Općine, već duže vrijeme bila u zabrinjavajućem stanju.

Planirani radovi obuhvaćaju potpunu zamjenu krovišta, stolarije, prozora, vrata i izgradnju nove nadstrešnice. Unutar objekta provest će se i sve potrebne sanitarne adaptacije te uređenje unutarnjeg prostora kako bi se stvorio funkcionalan prostor za sve korisnike.

-Nedostatak nadstrešnice, propusno krovište, prozori koje ne možeš zatvoriti i vrata koja se nisu dala zaključati samo su neki od problema s kojima smo se suočavali, a tu je i problem s prostorom za spremanje pomoćnih stvari i alata – rekla je načelnica Verica Vitković i objasnila kako su odmah izradili projekt, ishodili građevinsku dozvolu za dogradnju spremišta i samu adaptaciju grobne kuće.

-Radovi su već započeli, a prvi temelji za nadogradnju spremišta su postavljeni. Usredotočit ćemo se na završetak građevinskih radova kako bismo objekt što prije stavili pod krov. Naši vijećnici dijele uvjerenje da poštovanje prema mrtvima odražava poštovanje prema živima. Iz tog razloga smo ovu investiciju uvrstili u naš proračun kao prioritetan projekt – naglasila je Vitković.

Rok za izvođenje ovih radova iznosi 6 mjeseci, uz uvjet povoljnih vremenskih uvjeta. Ukupna vrijednost radova iznosi 175.000 eura, a sredstva su osigurana u proračunu Općine Trnovec Bartolovečki. Uz spomenute radove, uredit će se i okoliš.

-Trenutno nemamo dovoljno mjesta za parking, a planiramo napraviti parking s čak 90 parkirnih mjesta. Također, u planu je i izgradnja kružnog toka kako bismo olakšali promet prilikom dolaska i odlaska s groblja- najavila je načelnica Vitković.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U sklopu Osnovne škole Kneginec Gornji otvoren prometni poligon

  S ciljem ranog razvijanja prometne kulture koja će doprinijeti većoj sigurnosti djece u prometu, u sklopu Osnovne škole Kneginec Gornji otvoren je prometni poligon. Inicijativa o pokretanju i uređenju poligona potekla je od Općine Gornji Kneginec, za čije radove je utrošeno 13.686,13 eura koje je osigurala Varaždinska županija.   Načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški istaknuo je kako se ovim projektom želi podići prometna osviještenost kod najmlađih, a shodno tome […]

  today20/06/2024 2

  0%