play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Svibovcu Podravskom proslavljen blagdan zaštitnika, sv. Benedikta

U Svibovcu Podravskom proslavljen blagdan zaštitnika, sv. Benedikta

Blagdan sv. Benedikta, zaštitnika Svibovca Podravskog, proslavljen je brojnim događanjima objedinjenim u manifestaciju “Dani sv. Benedikta”. Tradicionalno je ovo događanje, na ovaj se način slavi dan mjesta već petnaestak godina. Ovom je prilikom održana svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora Svibovec Podravski.

– Iza nas je godina s mnogim uspjesima, naše je mjesto u potpunosti komunalno opremljeno, tu su nove ceste, staze, kanalizacija, optički Internet… Želim na svemu tome zahvaliti vodstvu Općine Sračinec, koja prepoznaje potrebe Svibovca Podravskog. Svibovec je relativno malo mjesto, oko 1000 mještana, ali u njemu vrlo aktivno djeluju mnogobrojne udruge, koje će se danas predstaviti – istaknuo je Bojan Jeretić, predsjednik MO Svibovec Podravski.

Prije svečane sjednice, na prostoru NK Podravac, izložene su rukotvorine članica udruga, te tradicionalna prezentacija svibovskih štrukli i zlevki, koje su posjetitelji mogli kušati.

– Tradicija je nastavljena, i ove godine imamo dvodnevno događanje Dana sv. Benedikta u Svibovcu Podravskom. Hvala svim članicama i članovima udruga koje djeluju na području Svibovca Podravskog, svima  koji izdvajaju svoje slobodno vrijeme i obogaćuju društveni život mjesta – rekao je Krunoslav Lukačić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec.

Sjednica Vijeća Mjesnog odbora započela je hrvatskom himnom koju je izvela Vokalna skupina Acapella KUD-a Zavičaj Sračinec, a nakon uvodnih riječi predsjednika Vijeća, dodijeljena su brojna priznanja i zahvalnice. Naime, ove se godine obilježava 70 godina od osnutka Nogometnog kluba Podravac, koje u Svibovcu Podravskom djeluje od 1953. godine.

– Iza nas je zaista plodonosna godina za našu općinu i za Svibovec Podravski. Sjećam se dobro kako je Svibovec izgledao prije dvadesetak godina, a svi vidimo kako izgleda danas. Pretvorili smo jedno pomalo izolirano, ruralno mjesto u predivno prigradsko naselje s mnogobrojnim prednostima za sve koji u njemu žele živjeti. Svibovec danas ima kompletnu infrastrukturu, uređene prometnice, staze, rasvjetu, kanalizaciju, brzi Internet, a uskoro će u sklopu europskog projekta dobiti i mnogobrojne sadržaje za rekreaciju i sport na našoj Dravi. Dragi Svibovčanci, drage Svibovčanke, sretan vam vaš blagdan svetog Benedikta – rekao je u svom obraćanju okupljenima načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nakon svečane sjednice, održani su nastupi folklornih skupina. Nastupili su domaćini iz KUD-a Benedikt, KUD Vinica, KUD Petrijanec, Centar tradicijske kulture Varaždin te Vokalna skupina Acapella KUD-a Zavičaj Sračinec.

Subotnji program nastavljen je revijalnom nogometnom utakmicom Udruge Črepičar i Legendi, a veselo je bilo i pod šatorom u noćnim satima.

U nedjelju je održana svečana Sveta misa u kapelici sv. Benedikta, a od 18 sati odigrana je prijateljska nogometna utakmica NK Podravac i NK Varaždin.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Obrazovanje

  Završetak nastavne godine obilježili Danom sporta i svečanom priredbom

  Učenici Osnovne škole Petrijanec proslavili su završetak nastavne godine u sportskom i svečanom duhu, obilježavajući Dan sporta u srijedu, 19. lipnja, i Dan škole u četvrtak, 20. lipnja. Dan sporta okupio je brojne učenike i njihove roditelje na školskom terenu i nogometnom igralištu NK Orač. Učiteljice razredne nastave organizirale su međurazredno nadmetanje u tradicijskim igrama poput potezanja užeta, ljudskih tački, skakanja u vrećama i nošenja loptice u žlici. Sudionici su […]

  today21/06/2024

  0%