play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U srijedu će biti održana 14. sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije

Ove srijede, 6. ožujka, u 9 sati počet će 14. sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije na kojoj će županijski vijećnici odlučivati o 25 točaka dnevnog reda. O kojim temama će raspravljati najavio je danas predsjednik Županijske skupštine dr. sc. Josip Križanić, uz kojeg je na konferenciji za novinare bila pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Renata Skoko.

– Prva točka dnevnog reda je Izvješće o radu župana za II. polugodište 2023. godine, a druga prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela, koja se prvenstveno se odnosi na povjeravanje poslova upravljanja i raspolaganja državnom imovinom županijama. Potom će vijećnici odlučivati o prijedlogu Zaključka o davanju pozitivnog mišljenja investitoru trgovačkom društvu Bukotermal d.o.o. radi podnošenja prijedloga za utvrđivanje interesa Republike Hrvatske, što je glavni preduvjet za pokretanje samog postupka izvlaštenja – naveo je dr. sc. Križanić.

Pred vijećnicima će se naći prijedlozi o prihvaćanju čak sedam važnih projekata, odnosno investicija, a prvi od njih je projekt „Unapređenje kvalitete smještaja i sadržaja hotela Minerva – Varaždinske Toplice“. – Ministarstvo turizma i sporta je za projekt dodijelilo 17,1 milijun eura ili 99,61 posto bespovratnih sredstava, a Bolnica treba osigurati vlastito sufinanciranje prihvatljivih troškova u iznosu od 65.276,66 eura ili 0,38 posto – naveo je predsjednik Županijske skupštine.

Vijećnicima su upućeni i prijedlozi odluka o prihvaćanju projekta rekonstrukcije i dogradnje OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec te projekata rekonstrukcije i dogradnje školskih zgrada i sportskih dvorana područnih Nova Ves Petrijanečka i Strmec Podravski. Ukupna procijenjena vrijednost triju projekata je 9.733.360,98 eura, a cilj je osigurati infrastrukturne i materijalne kapacitete za prelazak škola na nastavu u jednoj smjeni te provođenje cjelodnevne škole. Uz to, vijećnici će odlučivati i o prihvaćanju projekata energetske obnove OŠ Vladimir Nazor Sveti Ilija te OŠ Petar Zrinski Jalžabet. Ukupna procijenjena vrijednost ta dva projekta je 3.419.745,04 eura, a na javnom pozivu Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 2.342.325,47 eura. Ostatak sredstava do vrijednosti ukupne provedbe ugovora u iznosu od 1.077.419,57 eura osigurava Varaždinska županija.

– Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o prihvaćanju investicija u provedbi Eksperimentalnog programa „Osnovna škola kao cjelodnevna škola – Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja“ za osnovne škole Novi Marof, Svibovec, Bisag i Martijanec. Navedene škole odabrane su za provođenje eksperimentalnog programa te je Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH donijelo Odluku o raspodjeli sredstava i opsegu infrastrukturnih ulaganja. Ukupna procijenjena vrijednost investicija iznosi 1.298.400 eura – pojasnio je dr. sc. Križanić.

Vijećnici će odlučivati i o prijedlogu Odluke o korištenju prava prvokupa i kupnji nekretnina sa statusom kulturnog dobra u Beli. – Dvorac Bela I predstavlja kulturno dobro prve kategorije i kao takvo nacionalno blago je, sukladno Zakonu o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, pod osobitom zaštitom Republike Hrvatske. Vlasnici su dostavili svoju ponudu za ostvarivanjem prava prvokupa za 330.000 eura, a sredstva za kupnju dvorca Bela I. planirana su u proračunu Županije za 2024. godinu – rekao je predsjednik Skupštine.

Materijali za sjednicu objavljeni su na službenim internetskim stranicama Varaždinske županije. 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Bumbari Varteksa osvojili treće mjesto na turniru u Švicarskoj

  Mladi nogometaši U-12 iz NK Varteks ponosno su se vratili kući s brončanim medaljama s prvog turnira prijateljstva „Crohelvetic Fussball Cup“ koji je održan u nedjelju, 23. lipnja, na terenima Sportanlage Schweizerbild u gradu Schaffhausenu, prijateljskom gradu Varaždina u Švicarskoj. Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina turnir je održan u organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu, uz potporu Kulturne udruge HSD Ban St. Gallen i grada Schaffhausena. Ovaj turnir okupio […]

  today24/06/2024 2

  0%