play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Sračincu održan program proslave u povodu Međunarodnog dana žena

Dva dana proteklog vikenda velika dvorana Doma kulture u Sračincu bila je dupkom puna. U subotu je održan program proslave Međunarodnog dana žena, koji slavimo 8. ožujka. U okviru kulturno-umjetničkog programa pod nazivom “Ženama s ljubavlju”, Nastupili su Tia Mesek, Tena Hudoletnjak Kos, Dramska družina Udruge žena Preslica, Vokalna skupina Acapella KUD-a Zavičaj Sračinec, folkloraši KUD-a Vinica te Dramska skupina Udruge žena Kelemen. Program je tradicionalno organiziran pod vodstvom Udruge žena Preslica iz Sračinca, uz pomoć Općine Sračinec. “Naša udruga brojnim aktivnostima kroz godinu radi na emancipaciji žena, na njihovom uključivanju u društveni život. Današnja priredba samo je mali znak pažnje za sve žene s područja naše općine i poziv da se uključe u naš rad. Održava se u okviru projekta “Ženama s ljubavlju”. U sklopu tog projekta odrađene su radionice o kvaliteti života, preventivni pregledi članica, a planira se još nekoliko radionica u suradnji sa HZZO” rekla je Stanka Miko, predsjednica Udruge žena Preslica.

Uz prigodan program, održana je i izložba “Za babičinim stolom” te prezentacija i degustacija “zdiganih krumpirovi štrukli s koščicama od tikve”, koji su u procesu zaštite izvornosti proizvoda. Programu su nazočili načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec i predsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Lukačić, koji je u ime Općine Sračinec svim ženama čestitao praznik. Na izlasku iz dvorane načelnik i predsjednik vijeća žene su darivali maćuhicama.

Kulturni program nastavljen je u nedjelju, kada su na pozornicu stupili Mirna Medaković Stepinac i Ljubomir Kerekeš, s izvedbom predstave “Beba”, u sklopu 14. Tjedna smijeha u organizaciji Kerekesh teatra.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Pripremljen bogat program povodom Dana Općine Trnovec Bartolovečki

  Općina Trnovec Bartolovečki slavi svoj dan. Tim je povodom pripremljen bogat program u kojem će brojni mještani moći pronaći nešto za sebe, od najmlađih do nešto starijih, a organizirane su i edukativne te eko akcije. Naime, najprije će se u petak, 19. travnja, održati nekoliko edukativnih događanja, i to u 13 sati vježba civilne zaštite „Potres 2024” kod zgrade Općine, zatim u 17 sati edukacija o prevenciji bolesti dijabetesa i […]

  today18/04/2024 6

  0%