play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U škole na području Općine Maruševec krenulo 48 prvašića

Povodom početka nove školske godine, kao što to već nalaže sama tradicija, načelnik Mario Klapša i ravnatelj škole Tomislav Vincek obišli su maruševečke prvašiće i ostale osnovce u školama u Čalincu, Druškovcu i Gredi gdje su im, u znak dobrodošlice, stariji prijatelji iz škole pripremili prigodni program dobrodošlice.

Načelnik Klapša iskoristio je priliku da svim učenicama i učenicima zaželi sretan, ne samo prvi dan škole kad je uzbuđenje prvašića na najjače, već cijelu školsku godinu.

-Želim vam da se svi zajedno veselite, igrate i rastete, isto tako da zajedno učite, u čemu će vam sigurno, uz ravnatelja i sve djelatnike naših škola, najveća pomoć biti nastavnici Verica, Nevenka, Krunoslav i Danica. Također, očekujem da ćete vrlo skoro nastupiti na županijskim i državnim natjecanjima kao i vaši stariji prijatelji iz škole, čiji rezultati Općinu Maruševec i Varaždinsku županiju čine ponosnima, poručio je prvašićima načelnik Klapša, a roditeljima zaželio što manje stresnih dana.

 

U tri škole na području Općine Maruševec nastava je organizirana u jednoj smjeni, a polazi je 450 učenika, za koje su osigurane besplatne radne bilježnice, mape za likovnu i kutije s priborom za tehničku kulturu koje je financirala Općina Maruševec, koja prati i pomaže svojim najmlađim sugrađanima od njihovog rođenja. Uz radni pribor za školu, Općina Maruševec školarcima sufinancira autobusni prijevoz, program produženog boravka, topli obrok za djecu slabijeg imovinskog stanja, školu plivanja, za što se iz općinskog proračuna ove godine izdvaja gotovo 800 tisuća kuna.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Svibovcu Topličkom pokopani posmrtni ostaci 72 ekshumirane žrtve masovnih likvidacija partizanskih postrojbi u Drugom svjetskom ratu

  U nedjelju su na groblju Svibovec nakon gotovo 80 godina, pokopani posmrtni ostaci žrtava Drugog svjetskog rata, ekshumiranih 2014. godine s lokacije Leskovec, predio Jakšenica.   Misu za 72 ekshumirane žrtve masovnih likvidacija na području sjeverne Hrvatske koje su se dogodile nakon zauzimanja Varaždinskih Toplica od strane partizanskih postrojbi 29. rujna 1943. godine,  predvodio je  mons. Vlado Košić u koncelebraciji sa župnikom Jurajem Kopjarom.   - Dao Bog da se […]

  today26/09/2022 4

  0%