play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U proračun Grada Varaždina za iduću godinu uvršten i amandman Kluba vijećnika HDZ-a

Većinom glasova, varaždinski su gradski vijećnici u petak usvojili proračun Grada Varaždina za 2022. godinu s projekcijama za 2023. i 2024. godinu koji iznosi 549.623.968,00 kuna, a jedna od bitnih stavki je amandman Kluba vijećnika HDZ-a.

HDZ-ovi su vijećnici, naime, tražili da se u proračunu osigura 1,5 milijuna kuna kojima će Grad Varaždin otkupiti parcele, odnosno nekretnine za izgradnju budućeg Regionalnog centra za zaštitu i spašavanje. „Riječ je o jednom od pet centara koji će biti izgrađeni od strane države, odnosno MUP-a, a prvi od tih centara bit će upravo u Varaždinu. Riječ je o nekretninama iza Solvisa, a u njemu će biti smješteni HGSS, Hitna služba koja sad dežura kod hotela LaGus na Varaždin Bregu, Vatrogasna zajednica Varaždinske županije, odnosno zapovjedništvo, zatim Crveni križ koji sad nema dostatne prostore za skladištenje te Civilna zaštita” – kazao je predsjednik varaždinske Gradske organizacije HDZ-a i gradski vijećnik Damir Habijan.

Objasnio je da je uvjet da se Centar izgradi da Grad Varaždin riješi imovinsko-pravne odnose, stoga su HDZ-ovi vijećnici i tražili da se u proračunu osigura 1,5 milijuna kuna, kako bi Grad mogao otkupiti privatne parcele koje će dati državi. „Država će graditi Regionalni centar, a Gradu će dati zemljište iste kvadrature u Brezju, na koje će se premjestiti Policijska uprava varaždinska, a na njihovoj će dosadašnjoj lokaciji ostati samo službe za upravne poslove, izdavanje dokumenata i iskaznica” – rekao je Habijan.

Veliku zaslugu za realizaciju projekta o kojem se godinama govori, izgradnju Regionalnog centra za zaštitu i spašavanje, ima župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je ranije isticao da je taj projekt među prioritetima županijske vlasti te je uspješno lobirao da se jedan od pet centara gradi upravo u Varaždinu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Dječji vrtići u Županiji bogatiji za 2 tisuće bojanki

  Varaždinska županija je osmislila te provela zanimljiv i projekt, a to je izrada edukativne bojanke naziva „Okusi i mirisi Varaždinske županije”. Bojanka je tiskana u 2 tisuće primjeraka, a prvih pedeset komada danas je podijeljeno u Dječjem vrtiću u Donjem Kučanu. Podjeli bojanki nazočili su i zamjenica župana Silvija Zagorec, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj dr.sc. Dragutin Vincek, autorica bojanke Ivana Mikulec, ravnateljica Dječjeg vrtića Varaždin Jasenka […]

  today21/10/2021 1