play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U proračun Grada Varaždina za iduću godinu uvršten i amandman Kluba vijećnika HDZ-a

Većinom glasova, varaždinski su gradski vijećnici u petak usvojili proračun Grada Varaždina za 2022. godinu s projekcijama za 2023. i 2024. godinu koji iznosi 549.623.968,00 kuna, a jedna od bitnih stavki je amandman Kluba vijećnika HDZ-a.

HDZ-ovi su vijećnici, naime, tražili da se u proračunu osigura 1,5 milijuna kuna kojima će Grad Varaždin otkupiti parcele, odnosno nekretnine za izgradnju budućeg Regionalnog centra za zaštitu i spašavanje. „Riječ je o jednom od pet centara koji će biti izgrađeni od strane države, odnosno MUP-a, a prvi od tih centara bit će upravo u Varaždinu. Riječ je o nekretninama iza Solvisa, a u njemu će biti smješteni HGSS, Hitna služba koja sad dežura kod hotela LaGus na Varaždin Bregu, Vatrogasna zajednica Varaždinske županije, odnosno zapovjedništvo, zatim Crveni križ koji sad nema dostatne prostore za skladištenje te Civilna zaštita” – kazao je predsjednik varaždinske Gradske organizacije HDZ-a i gradski vijećnik Damir Habijan.

Objasnio je da je uvjet da se Centar izgradi da Grad Varaždin riješi imovinsko-pravne odnose, stoga su HDZ-ovi vijećnici i tražili da se u proračunu osigura 1,5 milijuna kuna, kako bi Grad mogao otkupiti privatne parcele koje će dati državi. „Država će graditi Regionalni centar, a Gradu će dati zemljište iste kvadrature u Brezju, na koje će se premjestiti Policijska uprava varaždinska, a na njihovoj će dosadašnjoj lokaciji ostati samo službe za upravne poslove, izdavanje dokumenata i iskaznica” – rekao je Habijan.

Veliku zaslugu za realizaciju projekta o kojem se godinama govori, izgradnju Regionalnog centra za zaštitu i spašavanje, ima župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je ranije isticao da je taj projekt među prioritetima županijske vlasti te je uspješno lobirao da se jedan od pet centara gradi upravo u Varaždinu.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Počela rekonstrukcija Ulice Ivana Gundulića

  Skidanjem dotrajalih i ispucanih ploča pneumatskim bušilicama, u ponedjeljak 4. rujna 2023. godine počeli su radovi na rekonstrukciji Ulice Ivana Gundulića, popularne varaždinske Dućanske ulice. Radove su počeli djelatnici Vodogradnje, a nakon njih dolaze i radnici ostalih komunalnih poduzeća. Naime, predviđeno je da se  umjesto ploča koje su stavljene krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća stave kvalitetne kamene ploče debljine 8 centimetara, slične onima koje su postavljena na […]

  today05/09/2023 19

  0%