play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Petrijanecu uređeno parkiralište kraj groblja završen još jedan EU projekt

Groblje u Petrijancu koje pokriva oko 1200 grobnih mjesta, održava ga općinska tvrtka Priroda d.o.o. a na njegovom uređenju radi se sustavno tijekom cijele godine. Spomenuta tvrtka u općinskom vlasništvu vrši i ukope pokojnika.

Nedavno su završeni i radovi na uređenju parkirališta, jer postojeće nije bilo uređeno i asfaltirano. Ukupno je izgrađeno 47 okomitih parkirališnih mjesta, od kojih su dva za osobe s invaliditetom i pet rezerviranih mjesta za svećenika i užu obitelj prilikom ukopa pokojnika. Investicija vrijednosti 81.963,63 EUR-a (102.454,54 EUR-a s PDV-om) sufinancirana je sredstvima ruralnog razvoja Agencije za plaćanje u poljoprivredi i ribarstvu sa 38.724,15 EUR-a a projekt je odobrila Lokalna akcijska grupa Sjeverozapad.

– “Parkiralište mogu koristiti svi građani koji posjećuju groblje, a njegovom izgradnjom je omogućeno pravilno i u skladu sa Zakonom parkiranje vozila, što je do sada bio problem. Ovo je samo jedan od niza investicija koje smo proveli na groblju u Petrijancu, pa ću podsjetiti da smo iz istih sredstava uredili betonskim opločnicima (tlakavcima) staze na groblju, uveli novu rasvjetu na groblje, zamijenili prednju ogradu i sada u konačnici proveli projekt parkinga na parcelama koje smo otkupili od privatnih osoba. Na LAG Sjeverozapad prijavljujemo projekte groblja jer strategija LAG-a je usklađena upravo sa ulaganjima u groblja tako da je to zapravo i jedini izvor financiranja iz EU gdje možemo dobiti subvenciju jer se groblje ne može prijaviti na ni jedan drugi natječaj. U skladu s time radimo i projekt obnove grobne kuće koji ćemo iduće godine prijaviti na LAG Sjeverozapad i tražiti sufinanciranje Agencije za plaćanje u poljoprivredi i ribarstvu. Osim odobrenog sufinanciranja od 38.724,15 EUR-a prijavili smo taj isti projekt na javni poziv za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU gdje očekujemo sufinanciranju vlastitog učešća u ovom projektu jer imamo sklopljen ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz EU fondova, pa će tako sufinanciranje iz općinskog proračuna biti uvelike smanjeno”. – rekao je načelnik općine Petrijanec Željko Posavec.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Bumbari Varteksa osvojili treće mjesto na turniru u Švicarskoj

  Mladi nogometaši U-12 iz NK Varteks ponosno su se vratili kući s brončanim medaljama s prvog turnira prijateljstva „Crohelvetic Fussball Cup“ koji je održan u nedjelju, 23. lipnja, na terenima Sportanlage Schweizerbild u gradu Schaffhausenu, prijateljskom gradu Varaždina u Švicarskoj. Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina turnir je održan u organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu, uz potporu Kulturne udruge HSD Ban St. Gallen i grada Schaffhausena. Ovaj turnir okupio […]

  today24/06/2024 2

  0%