play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U petak svečano otvorenje 52. Varaždinskih baroknih večeri

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u utorak je zajedno s organizatorima, pokroviteljima i sponzorima održao zadnje predstavljanje 52. Varaždinskih baroknih večeri prije samog početka festivala 23. rujna 2022. godine.

O suradnji sa zemljom partner Irskom, programu svečanog otvorenja i popratnim programima, uz gradonačelnika su govorili veleposlanik Irske Nj. E. g. Ruaidhri Mark Dowling, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri Davor Bobić, ravnatelj Koncertnog ureda Raymond Rojnik i zamjenica župana Silvija Zagorec. „Varaždin će od petka biti u stilu baroka. Iako smo barokni grad, ovih sedamnaest dana za vrijeme trajanja 52. Varaždinskih baroknih večeri će imati poseban barokni štih, ali i poseban irski štih. Zahvaljujem se zemlji Irskoj koja je sjajan partner ovogodišnjih baroknih večeri i koja nam je omogućila dolazak više od stotine irskih umjetnika u Varaždin, i to na njihov trošak.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj. Dodao je kako je Grad Varaždin ponosni domaćin i da su ovo najkvalitetnije Varaždinske barokne večeri dosad. „Letvicu smo digli zaista visoko i to što je ovaj tim uspio organizirati ove godine, teško će se nadmašiti.“ – naglasio je gradonačelnik.

52. Varaždinske barokne večeri održavaju se od 23. rujna do 9. listopada u Varaždinu i još 15 gradova i mjesta u šest hrvatskih županija. Svečano otvorenje počinje u petak koncertom Irish Baroque Orchestra u Varaždinskoj katedrali, pod ravnanjem Toma Fostera i uz nastup mezzosopranistice Katie Bray. U sklopu manifestacije održat će se niz popratnih sadržaja naziva „Total Baroque“ kao i tradicionalna Međunarodna izložba cvijeća.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Predsjednica i gradonačelnik najavili 6. sjednicu Gradskog vijeća

  Šestu sjednicu Gradskog vijeća Grada Varaždina, koja će biti održana u petak, 26. studenog, konferencijom za novinare održanom u petak 19. studenoga najavili su predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan i gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj. Kako je najavila predsjednica Grđan, gradski vijećnici donijet će odluku o dodjeli javnih priznanja koja će biti uručena na svečanoj sjednici 6. prosinca. Na dnevnom redu naći će se i izvješće o radu Javne ustanove […]

  today19/11/2021 38

  0%