play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U petak se popuštaju mjere

Ministar unutarnjih poslova te načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović predstavio je ublažavanje mjera koje stupaju na snagu u petak, 28. svibnja. Na javnim okupljanjima bit će moguće 100 osoba, umjesto dosadašnjih 25, te se ukida zabrana privatnih okupljanja i svečanosti. Na pogrebima nema više ograničenja broja osoba, ali se sućut ne smije izražavati bližim kontaktom. Radno vrijeme ugostiteljskih objekata je od 6 do 23 sata s tim da se ugostiteljskim objektima i obiteljskim gospodarstvima dopušta, uz strogo pridržavanje mjera usluživanje gostiju u zatvorenim prostorima, a ne samo na terasama. Obustava svadbenih svečanosti bi i dalje bila na snazi, ali bi se iznimno mogla održati s najviše 120 uzvanika, uz obveze dostave obavijesti nadležnoj službi civilne zaštite. Na svadbi mogu biti osobe koje su više od 14 dana primile drugu dozu cjepiva, ili jednu dozu, ukoliko je riječ o cjepivu u jednoj dozi, ili su preboljele bolest Covid ili su unutar 48 sati dobile negativan test. Ove mjere su na snazi do sredine lipnja.

 

U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentirano 50 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 166, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 425.

 

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se 123 osobe s težom kliničkom slikom, od kojih su 62 osobe smještene na lokaciji u Varaždinu, 49 osoba je u Klenovniku, a u Novom Marofu je smješteno 12 osoba. U jedinicama intenzivnog liječenja nalazi se 11 osoba, od kojih 10 na respiratoru, a u posljednja 24 sata preminule su dvije osobe pozitivne na COVID-19.

 

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 383 uzoraka, pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 20 posto, a udio u svim testiranim uzorcima iznosi 13 posto.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirana je 21.691 osoba pozitivna na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 289.

 

Do sada je u Varaždinskoj županiji utrošeno 71.095 doza cjepiva od čega samo u svibnju 33.258 doza cjepiva. Jučer je na organiziranom punktu za masovnije cijepljenje u Varaždinu cijepljeno 1.906 osoba.

Najmanje jednu dozu cjepiva primilo je preko 60.000 građana što je 45% odraslog stanovništva naše županije.

 

Sutra, 27. svibnja se u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu drugom dozom Pfizera cijepe svi oni koji su 15. travnja primili prvu dozu cjepiva Pfizer. Mole se građani da se odazovu na cijepljenje u istom terminu u kojem su bili pozvani na prvo cijepljenje kako ne bi dolazilo do gužvi i nepotrebnog čekanja. I ovaj puta je na raspolaganju parkirni prostor podzemne garaže obližnjeg trgovačkog centra.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Nadzornim kamerama Grad Varaždin želi spriječiti odbacivanje otpada u okoliš

  U cilju sprječavanja stvaranja divljih deponija smeća i odbacivanja svih vrsta otpada u okoliš, na području Grada Varaždina postavljene su prve četiri nadzorne kamere.  Po dvije kamere postavljene su na lokacijama u  Sajmišnoj ulici i Bombelessovoj cesti. Za postavljanje kamera su odabrane lokacije na kojima je već ranije utvrđeno učestalo ilegalno odbacivanje otpada od strane neodgovornih pojedinaca. Postavljeni uređaji  fotografski bilježe svako približavanje lokacijama na kojima se nalaze. Uređaji su propisno […]

  today26/01/2022 2