play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Osnovnu školu u Ludbregu u posljednje dvije godine uloženo preko 880 tisuća eura

Osnovnu školu u Ludbregu posjetio je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je tom prilikom nazočio  potpisivanju ugovora za izvođenje radova na obnovi škole, vrijednog 255 tisuća eura, a nakon potpisivanja ugovora otvorena je i nova informatička učionica, u čije je opremanje uloženo 59 tisuća eura.

Uz župana Stričaka svečanosti su nazočili i gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Ludbrega Darko Jagić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek, ravnatelj Osnovne škole Ludbreg Tihomir Horvat, županijska vijećnica Brankica Kovaček, članovi Gradskog vijeća Grada Ludbrega, članovi Školskog odbora, predstavnici izvođača radova, Alen Sabol iz  tvrtke Oprema-PIT d.o.o. te djelatnici škole.

Župan Stričak je naglasio kako je u prvoj polovici ovog mandata odnosno u protekle dvije godine u Osnovnu školu u Ludbregu uloženo preko 880 tisuća eura odnosno 6 milijuna i 650 tisuća kuna.

– Prošle godine su obnovljene sve elektro instalacije i sada nastavljamo sa unutarnjim uređenjem. Zajedno sa Gradom Ludbregom provodimo program Lori i također sufinanciramo određene programe poput prehrane učenika, sudjelujemo u programu pomoćnika u nastavi te u programu produženog boravka. U svim tim programima sudjelujemo kako bi naši učenici imali što bolje obrazovanje, da bi imali informaciju više odnosno da bi bili upoznati sa svim događanjima u današnjem svijetu koji se ubrzano razvija – naglasio je župan.

Župan Stričak je pritom naglasio da je o ove godine investirano u desetak takvih učionica širom Varaždinske županije.

-Pojedinačno možda to izgledaju kao manje investicije ali kada se sve skupa zbroji samo je u OŠ Ludbreg u dvije godine uloženo preko 880 tisuća eura odnosno preko 6 milijuna i 650 tisuća kuna iz županijskog proračuna. Naravno da se radi o velikim sredstvima ali naši učenici ta uložena sredstva  opravdavaju – naglasio je župan dodavši kako su najbolji primjer mnoge osvojene medalje.

Podsjetimo kako su uređene informatičke učionice u OŠ Novi Marof, Elektrostrojarskoj školi, Srednjoj strukovnoj školi, Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi te u Srednjoj školi Ludbreg.

Ravnatelj Osnovne škole Tihomir Horvat je u svom obraćanju naznačio kako će se u školskim  učionicama te školskom hodniku skinuti stari sloj boje te će se svi zidovi ponovo obojati.

-Parket se treba kompletno pobrusiti i lakirati, a u sanitarnim čvorovima potrebno je zamijeniti pločice. Također ćemo zamijeniti kompletnu unutarnju stolariju na svim učionicama. Inače, zahvaljujem se Varaždinskoj županiji na pomoći i financiranju. Ovo je zaista velika investicija za nas. Škola čeka obnovu već neko vrijeme i sada smo došli na red. Obnovom će škola svakako postati ugodnije mjesto za naše učenike i za njihov boravak u školi – rekao je ravnatelj Horvat.

Gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić zahvalio se županu i Varaždinskoj županiji na  dodatnom ulaganju i poboljšanju obrazovnih uvjeta ludbreške osnovne škole.

-Za nas je ovo vrlo važna investicija s obzirom na ono što mi kao Grad radimo da obrazovanje u Ludbregu bude na najvišoj razini i s ovom investicijom sigurno će se ispuniti svi uvjeti da tako i bude – rekao je Bilić.

Također je naglasio kako vjeruje da će i učitelji dodatno biti motivirani i da će znati iskoristiti blagodati suvremenih tehnologija koje se već godinama ulažu preko raznih projekata, a sve s ciljem kako bi djeca imala najbolje uvjete za obrazovanje.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 6

  0%