play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Osnovnoj školi Tužno otvorena prva Google učionica u Hrvatskoj

 

U Osnovnoj školi Tužno danas je svečano otvorena prva Google učionica u Hrvatskoj. Uređena je i opremljena u sklopu projekta Google referentne škole, a riječ je o globalnom standardu u obrazovanju iz područja računalstva i informatike.

Varaždinska županija je kao osnivač škole izdvojila gotovo 80.000 eura za uređenje nove informatičke učionice, 58 računala, potrebne licence i drugo.

– Unutar mjesec dana smo u tri navrata bili prvi u Hrvatskoj. Otvorili smo praktikum s prvim simulatorom vožnje u sklopu jedne srednje škole u Hrvatskoj, potom centar LORI s prvim simulatorom upravljanja zrakoplovom u Hrvatskoj i sada prvu Google učionicu u Hrvatskoj. Već to dovoljno govori o načinu na koji razvijamo obrazovni sustav Varaždinske županije, za koji također s ponosom možemo reći da je prvi u Hrvatskoj. Vodimo brigu o školama danas za zanimanja koja dolaze sutra. Vjerujem da će obrazovni programi, oprema i infrastruktura koju osiguravamo našim učenicima omogućiti da lakše savladavaju gradivo, stječu nova znanja i vještine, koje će im sutra biti od koristi u životu – rekao je župan Stričak i zahvalio svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta.

Zahvaljujući ovom projektu, ostvareno je niz prednosti za učenike i učitelje: besplatni alati za učenje, uređivanje dokumenata, tablica i prezentacija u realnom vremenu, jednostavno upravljanje korisničkim računima i sadržajem, kao i sigurnost i privatnost podataka.

– Projekt je iznimno važan za naš kraj, školu, za Varaždinsku županiju, ali i cijelu Hrvatsku jer dosad nije bilo ni jedne škole u našoj državi koju je Google odabrao i certificirao kao pokaznu školu. Naime, OŠ Tužno je Google sam odabrao za projekt, za što smo morali educirati naše djelatnike. Danas imamo 16 edukatora prve razine i osam edukatora druge razine. Hvala Županiji što nam je omogućila otvaranje ove učionice budućnosti, koja je dokaz koliko visoko kotira obrazovanje u Varaždinskoj županiji – rekao je ravnatelj OŠ Tužno Josip Puček.

Ovo je treća učionica budućnosti koju smo otvorili u Varaždinskoj županiji, napomenuo je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek.

– Prva učionica je bila u Srednjoj školi Ivanec, nakon toga u Ludbregu, a sada smo otvorili učionicu budućnosti u Osnovnoj školi Tužno. Sve to radimo da bismo bili konkurentni na globalnoj razini. Projekte smo ostvarili uz pomoć ljudi koji rade u školskom sustavu, a to su naši ravnatelji i učitelji koji imaju sposobnost raditi s najsuvremenijom opremom, jer najgore je kad se nešto kupi, a ne koristi se. Kod nas je snaga koju nam oprema pruža iskorištena na najbolji mogući način.  – istaknuo je dr. sc. Huđek.

Zadovoljstvo ulaganjem izrazio je načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić.

– Izuzetno mi je drago da je Osnovna škola Tužno koja se nalazi u Općini Vidovec prva u Hrvatskoj s Google učionicom, na čemu moramo prvenstveno zahvaliti resornom županijskom pročelniku i županu, kao i ravnatelju škole. Uvjeren sam da će učenici imati velike koristi – rekao je načelnik Općine Vidovec.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Župan Stričak u Općini Cestica s načelnikom Korotajem o zajedničkim projektima na području Općine

  U sklopu posjeta Općini Cestica, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak se u sjedištu općine susreo s načelnikom općine Mirkom Korotajem i njegovim suradnicima, predsjednikom Općinskog vijeća Darkom Majhenom, ujedno i županijskim pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove, te djelatnicima Jedinstvenog Upravnog odjela. Sastanku su nazočili i ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački, njegov pomoćnik ,ujedno i županijski vijećnik Krunoslav Lukačić, općinska vijećnica Sandra Županić, Tomislav Sokolić, zamjenik pročelnika Upravnog odjela […]

  today29/05/2024 1

  0%