play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Općoj bolnici Varaždin organizirane akcije darivanja krvi te mjerenja tlaka i šećera u krvi

Povodom Svjetskoga dana bolesnika u Općoj bolnici Varaždin organizirane akcije darivanja krvi te mjerenja tlaka i šećera u krvi. Kako je rekla pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Željka Gajski, aktivnosti su organizirane u nastojanju da ovaj dan bude ne samo simboličan, već i djelotvoran, a njima se želi naglasiti važnost zajedničkog angažmana za dobrobit onih koji su u potrebi.

– Stoga smo odlučili provesti akciju dobrovoljnog darivanja krvi među našim zaposlenicima, učenicima i studentima. Osim toga, u suradnji s učenicima Medicinske škole Varaždin i Srednjom školom u Maruševcu te studentima sestrinstva Sveučilišta Sjever, organizirali smo mjerenje tlaka i razine šećera iz periferne krvi. Ova preventivna inicijativa ima za cilj podizanje svijesti o važnosti redovitog praćenja zdravstvenih parametara te pravovremene intervencije radi očuvanja zdravlja – kazala je Gajski.

Dodaje da je posebno ohrabrujuće vidjeti angažman mladih koji svojim entuzijazmom i predanošću doprinose ostvarenju ciljeva humanosti i brige za bližnje. Njihova podrška i sudjelovanje u akcijama poput ove osnažuju vjeru u bolju budućnost zdravstvene skrbi i solidarnosti među ljudima.

– Svjetski dan bolesnika nas podsjeća na važnost empatije, suosjećanja i brige prema onima koji se suočavaju s izazovima bolesti. Neka ova inicijativa bude podsjetnik da svatko od nas može pridonijeti stvaranju okoline u kojoj se svaki bolesnik osjeća podržano i cijenjeno – poručila je Željka Gajski.

Obilježavanje Svjetskog dana bolesnika podržali su i izv. prof. dr. sc. Marijana Neuberg, pročelnica Studija sestrinstva Sveučilišta Sjever s profesorima, kao i mr. sc. Mirjana Grabar Kruljac, prof., ravnateljica Medicinske škole Varaždin zajedno s mentorima i nastavnicima. Podršku su pružili i nastavnici i učenici Srednje škole u Maruševcu s pravom javnosti. U obilježavanje Dana bila je uključena Hrvatska udruga medicinskih sestara koju je predstavljala Anica Sekovanić, predsjednica Podružnice Opće bolnice Varaždin.

Podršku obilježavanju ovoga dana dao je i ravnatelj varaždinske Bolnice Damir Poljak.

– Akcije dobrovoljnog darivanja krvi, kao i akcije mjerenja krvnog tlaka te šećera iz periferne krvi Opća bolnica Varaždin organizirala je u suradnji s Hrvatskom udrugom medicinskih sestara. Drago mi je da su se akciji pridružili naši učenici i studenti kako bi dali svoj doprinos koji je vrlo važan već sada, a bit će još i više kada nakon školovanja pronađu zaposlenje – rekao je ravnatelj Poljak.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općina Cestica objavila Javni poziv za bespovratne potpore za poduzetnike s područja Općine Cestica

  Otvoren je Javni poziv iz Podmjere 1.1. Modernizacija proizvodno poslovnih procesa kojima se nastoji povećati konkurentnost MSP-a kroz ulaganje u modernizaciju strojeva, radnih vozila i opreme te nabavu suvremenih industrijskih tehnologija i rješenja. Cilj ovog poziva je kroz sufinanciranje dijela troškova nabave materijalne  i nematerijalne imovine, mali i srednjim poduzetnicima sa sjedištem na području Općine Cestica pružiti podršku u povećanju konkurentnosti na tržištu kroz ulaganja u napredniju tehnologiju, opremu, strojeve […]

  today18/07/2024 5

  0%